Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hikaye

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 67

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. YUNUS EMRE (2 KİTAP)

    Nesillerdir şiirleri dilden dile dolaşan Yunus Emre hangi devirde, nasıl bir dünyada yaşadı? Hakikati ararken karşısına neler çıktı? Onun yaşadığı devirde, Anadolu'nun durumu neydi? Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli'nin dergâhında, nasıl bir tercih yapmak zorunda kaldı? Taptuk Emre'nin kapısında neler yaşayarak olgunlaştı? Yunus Emre ve onun gibi yüce isimler Anadolu'nun Müslümanlaşması için neler yaptılar?
    30,00 ₺
  2. KAHRAMAN KANGAL ALABAŞ

    Gözünü açtığında yumuşacık bir samanlıktaydı ve annesi onu yalıyordu. Sahibi bankerlere kaptırdığı malvarlığı yüzünden İstanbul'a göç alma kararı aldığı zaman, alabaş da onları takip etmeye karar vermişti. Bu zorlu yolculukta başından birbirinden heyecanlı maceralar geçti. İstanbul'a vardığında onu büyük bir hayal kırıklığı ve deprem felaketi bekliyordu... Bu kitabı okurken içinizdeki hayvan sevgisi tomurcuklanacak, bazen eziyet edilen bazen de korkulan hayvanların aslında hayatımızı güzelleştiren, tabiatın dengelerini koruyan unsurlar olduğunu öğreneceksiniz!.. İşte size soylu bir kangalın gözüyle farklı kültürlerin hikayesi!.. 152 sayfa 13,5 x 19,5 cm
    125,00 ₺
  3. ÇEVRECİ KARINCALAR

    Şehir hayatında unutulan pek çok değerlerimizi bu kitapla hatırlayacaksınız. Örneğin komşuluğu, yardımseverliği, empatiyi fedakârlığı ve arkadaşlığın erdemlerini yaşayacaksınız. Bir yandan Taha'nın çevre bilinciyle harekete geçen bilim adamı ruhunun neler başarabildiğinie tanıklık ederken, bir yandan da keşfetme arzusunun vatanımıza nasıl hizmetler yapabildiğine şahit olacaksınız. Bu kitapta, Taha'nın doğada dört yüz yıl kalabilen zararlı naylonları karıncalara yedirmek için bir dizi bilimsel deneyler deneyler yapmasını anlatan harika bir bilim kültür romanıyla karşılaşacaksınız.
    125,00 ₺
  4. ASIK SURATLI ÇOCUK-1: UĞULTULU ORMAN

    Mert, aslında her çocuk gibi "normal" olmak isterdi. Ama sanırım doğarken bir şeyler olmuştu. Diğer 7 kardeşinden tek farkı asık suratlı olmasıydı, bir de herkesin korktuğu şeylerden korkmaması! Uğultulu Orman; adı kadar korkunç ve uğultulu bir yer. Kimsenin içine girmediği, kenarından dahi dolaşmadığı korkunç bir orman... Bir gün Mert, abisi Zek'in gece yarısı uyurgezer bir şekilde orman girdiğini görüyor. Tam o anda korkunç bir şey fark ediyor, tabii size göre korkunç... Mert öyle şeylerden hiç korkmuyor . Hımm, bunlar neler mi? Artık kitabın kapağını çevirme vaktin geldi. Bööööğğğğğğğ! Şaka şaka, hadi gel... TÜR/TEMA: • Korku, Mizah, Eğlence, Macera, Çevre Bilinci ETİKETLER: • Macera, Tutku, Eğlence, Korku, Yardımlaşma, Çevre Bilinci, Doğaya Saygı, Arkadaşlık, Cesaret, Sevgi
    180,00 ₺
  5. BİR YUDUM SEVGİ

    Bir depremle hayatları altüst olan iki minik yüreğin öyküsü... Onlar çaresiz, onlar annesiz, onlar sevgisiz... Aynur ile Seher iki kardeş. Deprem evlerini yıkıp tüm aileyi birbirinden ayırır. Herkes bir yere savrulur. İki kardeş farklı yuvalara yerleştirilirler. Gün gelir, kaderleri bir yuvada kesişir. Artık birbirlerine iyice kenetlenmişlerdir, ta ki ölüm onları ayırıncaya kadar. Ve bir yuva düşünün... Bu yuvada öyle yürekler var ki âdeta her biri bir yangın yeri... Ya onların bu yüreklerindeki yangını söndürmeye çalışan ve yüreği sevgiyle çarpan yuvanın fedakâr insanları... Elinizdeki eseri okurken, çocuk yuvalarında kalan pek çok minik yüreğin dünyasına girecek, onların feryadını duyacaksınız. Bir yudum sevgiye hasret bu minik yüreklerdeki yangını gelin hep birlikte söndürelim.
    70,00 ₺
  6. GENÇ GİRİŞİMCİLERİN GERİ DÖNÜŞÜM HOLDİNGİ

    Geri dönüşüm nedir? Neler geri dönüştürülebilir? Geri dönüşüm gerçekten gerekli midir? Hayatımıza etkileri ve katkıları nelerdir? Çevremize, doğaya, hatta insanlığa ne gibi yararları vardır? Tüm bunları ve bunun gibi daha pek çok şeyle geri dönüşümün bize kazandırdıklarını ya da kazandırabileceklerini hiç düşündünüz mü? Furkan ve arkadaşları düşündü. Bu kitapta henüz sizlerin yaşlarında iken, genç girişimci olma hayalleri kuran ve bunun için büyük atılımlar gerçekleştiren Furkan ve arkadaşlarının başarıya nasıl ulaştıklarını okuyacaksınız. Kahramanlarımız Furkan, Gökhan, Serdar, Kürşat, Kemal ve Kenan’ın okul sıralarında ortaya attıkları ve üzerinde tartıştıkları fikirlerinin hayallere, hayallerinin de gerçeğe dönüştüğüne ve bir Geri Dönüşüm Holdingi’nin neler başarabileceğine tanık olacaksınız. Her şeyin hayal etmekle başladığını göreceğiniz; girişimci kahramanlarımızın keşfetmekle, üretmekle, azim ve kararlılıkla devam edildiğinde nelerin ortaya çıkacağını gösterdikleri harika bir bilim kültür romanı sizleri bekliyor. Haydi, siz de Geri Dönüşüm Holdingi’ne katılın!
    125,00 ₺
  7. HİKAYELERLE DEYİMLERİMİZ

    Dilimizin anlatım gücünü zenginleştiren, uzun anlatımlarımız özetleyen, fikirlerimizin süsü, sohbetlerimizin tuzu biberidir deyimler. Tarihin derinliklerinden günümüze kadar söylenegelen deyimlerimizin her birinin ayrı bir öyküsü vardır. inanıyoruz ki kültür öğelerimizi yaşatmak bakımından, konuşma dilinde deyimlerimizi konuşabilmek çok önemlidir. Bu Hikâyeleri Bilmesekte deyimlerimizi sıkı sıkı kullanırız. bu kitapta özenle seçilen deyimlerimizin birbirinden ilginç hikâyelerini bulacaksınız. Toplam 160 Sayfa 13,5 x 19,5 Ebadında
    20,00 ₺
  8. JULES VERNE AY'A SEYAHAT

    Ay'a Seyahat ''silah kulübü'nün denemesi ilk bakışta hiçbir işe yaramaz gibi görünüyordu. Oysa Ay'a mermi göndermek., etkileri hesaplanamayacak bir sonuç doğurmuştu. Yolcular, merminin içinde kapalı kalmış Ay'ın uydusu hâline gelmişlerdi. Ay'ın çevresinde dönüp duruyorlar ve böylece insanlık tarihinde ilk kez onu görebiliyorlardı. Yolcularımızın adlarını bundan böyle her bilimsel törende anılacaktır. ünkü bu cesur insanlar, insan bilgisinin çemberini genişletmek için uzaya atılmış, son zamanların en ilginç denemesi uğruna kendilerini fedaetmişlerdir.'' Amerikan İç Savaş sonrasında bir araya gelen silah kulübü üyeleri, Başkan Barbicane'nin Ay'a bir merminin fırlatılabileceği fikrinde hareketle çalışmalara başlarlar. bunu içinde dünyanın en büyük topu dökülür. son anda bazı gönüllüler mermiye binmeye karar verirler... içinde insanların olduğu bir mermi ile Ay'a nefes kesen bir yolculuğu anlatan bu eser yazıldığı dönemin bilim seviyesinin çok üzerinde bir hayal ortaya koyar.Jules Verne'in 19. yüzyılda yazdığı hafızaları zorlayan bu eseri, ona büyük bir ün kazandırmıştır.
    40,00 ₺
  9. JULES VERNE BALONLA BEŞ HAFTA

    Balonla Beş Hafta ''Otların arasında bir dalgalanma oluyordu. Az sonra dalgalanan otların üzerine doğru kıvrımlı bir nesne yükseldi. -Bu bir Yılan! diye bağırdı Joe. Kennedy, karabinasını hızla eline alarak: -Bir yılan! dedi. -Yılan değil, dostlarım, dedi Samuel Fergusson. Bu bir filin hortumu. -Bir fil mi Samuel? Kennedy aynı anda nişan almıştı. -Yapma dick, bekle biraz, dedi doktor. -Hayvan bizi peşinden sürüklüyor, efendim. -Ama doğru yöne sürüklüyor Joe! Fil onları hızla sürüklüyordu. bir süre sonra onu tamamen görebildikleri bir alana geldiler. Onları sürükleyen bu koca hayvan, erkek bir fildi. olağanüstü parlaklıkta iki uzun dişi vardı. Çapa bu dişlerin arasına şlklşmlştl.'' ... Yazıldığı dönemde Jules Verne'e büyük ün kazandıran Balonla Beş Hafta; Doktor Fergusson, arkadaşı Dick Kennedy ve yardımcıları Joe'nun ''Victoria'' adını verdikleri bir balon ile Afrika'nın dünyaca bilinmeyen sırlarına mecaralı yolculuklarını anlatıyor.
    40,00 ₺
  10. JULES VERNE DENİZLER ALTINDA 20000 FERSAH

    Denizler Altında 20.000 Fersah ''Gemi Uzaklaşmak istedi ama canavar iki kat hızlanarak gemiye yaklaştı. Şaşkınlıktan dilimiz tutulmuştu. Hiç kıpırdayamıyorduk. Canavar bizimle alay eder gibi fırkateynin çevresinde dönüyordu. Sonra biraz uzaklaştı. Birdenbire geri dönerek gemiye doğru saldırıya geçti. gemiye yirmi ayak kala aniden durdu. Işığı söndü. Canavar denize dalmamıştı. Sonra gemini diğer tarafından yeniden görüldü. Ya Ya etrafımızdan dolanmış ya da alttan geçmişti. Gemi. canavara saldırmak yerine ondan kaçıyordu. kaptan, neyle karşı karşıya oldğunu bilmediği için gün doğması beklemek istiyorudu.'' ... Denizler Altında 20.000 Fersah,Jules Verne'in klasikleşmiş bilim kurgu romanlarından biridir. Bu roman, Profesör Aronnax ve ekibinin Nautilus adlı denizaltısının kaptanı Nemo ile karşılaşmaları sonrasında yaşanan olayları anlatmaktadır. Denizler altında büyüleyici dünyayı keşfetmeye hazırsanız, sizleri Nautilus'la birlikte uzun soluklu bir mecara davet ediyoruz.
    30,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 67

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5