Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Çocuk Edebiyatı

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 55

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. KAYBOLAN MESLEKLERİ KEŞFEDELİM

    Çağlar değişiyor. Hayat su gibi akıp gidiyor. Giderken de çok şeyleri peşi sıra sürüklüyor. Yerine yeni şeyler koysak bile eskinin, yaşanmışlıkların, kent sokaklarına sinmiş örs, çekiç ve boooooza seslerinin hatırası hafızamızdan birer birer siliniyor. Bir zamanlar mahallemizi şenlendiren yoğurtçular, seslerini ta uzaktan duyup cumbalara koştuğumuz bozacılar, kalaycılar, bilmem daha kaç meslek erbabı geçmişin tozlu dehlizlerinde gözden yitip gittiler. Bilinen bir şey varsa o da kaybolan her mesleğin toplum hayatından da bir şeyler eksiltmiş olmasıdır. Unutulmaz mesleklerimiz zengin kültürümüzün birer parçasıdır ve bizden sonrakilere de bırakacağımız değerli bir mirastır. Teknolojinin insanoğluna sunduğu kolaylıklar dünyasında kaybolan meslekleri geri getiremeyiz ama hiç olmazsa geçmişimizin sanat erbabını, ustalarımızı, keşfedebiliriz.
    180,00 ₺
  2. MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ (GENÇ HAFİYELER ÇETESİ)

    Annesinin vasiyeti üzerine, cenazesi doğup büyüdüğü; fakat yıllarca ayrı kaldığı kasabasına defnedilir. Elif, annesinin sonsuzluğa yolculuğunda onu yalnız bırakmaz. Elif, annesinin hatıraları ve mezarı dışında hiçbir bağı olmayan bu kasabada kendini yalnız hisseder. Tek avuntusu ise annesinden kendisine kalan, eski yazıların olduğu yarım madalyondur. Elif, madalyonun diğer yarısına ulaşmak için kasabadaki gençlerle bir çete kurar. Genç Hafiyeler Çetesi, madalyonun diğer eşini bulmak için işaretleri takip ederek adım adım bir maceranın içine sürüklenir. Madalyonun diğer yarısını bulduğunda annesinin ailesine ait büyük sır da ortaya çıkacaktır. Fakat madalyonun peşinde olan yalnızca Genç Hafiyeler Çetesi değildir. Bir dedektif titizliğiyle, madalyonun diğer yarısının peşinde olan Genç Hafiyeler Çetesi; sizleri korku, heyecan ve sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkaracak. TÜR/TEMA: • Polisiye Roman, Dedektiflik Macerası, Genç Hafiyeler Çetesi, Ekip Ruhu, Merak ve Araştırma, Macera ETİKETLER: • Kasaba Yaşamı, Analitik Düşünce, Merak ve Araştırma, Takım Ruhu, Arkadaşlık, Yardımlaşma, Dayanışma, Cesaret
    90,00 ₺
  3. ŞEYTANİ TUZAK (CİNGÖZ RECAİ SERİSİ-06)

    Türk edebiyatının en ünlü polisiye kahramanı Cingöz Recai, soluk kesen maceralarıyla okuyucularını şaşırtmaya devam ediyor. Sıradanmış gibi görünen hikâyelerle ustalıklı maceralar çıkaran Peyami Safa, akıcı üslubu ve kuvvetli kurgusuyla polisiye türünün en sevilen örneklerini bu kitaplarla gözler önüne seriyor. Cingöz Recai, ülkenin en tanınmış kibar hırsızıdır. Başkomiser Mehmed Rıza'yı peşinden koşturan, dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes'e kök söktüren, kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli ve görgülü özellikleriyle Türk edebiyatının en meşhur tiplemelerindendir. Cingöz Recai, helal para kazanmış kimselere dokunmayıp servetini haksız yollardan kazananların baş belası olur. O, haram yiyicilerden aldıklarını muhtaçlara dağıtan bir iyilik abidesidir. Cingöz Recai, kendi asayiş anlayışıyla Fransızların Arsen Lüpen'ine, İngilizlerin Sherlock Holmes'ine şapka çıkartır. Damla Yayınevi olarak sizleri Cingöz Recai'nin nefes kesen maceralarıyla buluşturmaktan mutluluk duyarız.
    90,00 ₺
  4. SAÇAKLI KIZIN PASAKLI GÜNLÜĞÜ-3: İTİRAZIM VAR!!!

    Merhaba sevgili 3. günlüğüm! Ne zamandır yazmamışım değil mi? Yazacak öyle çok anı birikti ki, bol ağlamalı, salyalı sümüklü büyüme sancılarıyla doldum. Veee saçaklı saçlarım kadar ünlü oldum! Nasıl mı oldu? Dur bir dakika! Heey, dur bakalım! Biri yazdıklarımı okuyor sanki! Dünyanın en eğlenceli ve komik maceralarını mı okumak istiyorsun? O zaman tam yerinde DEĞİLSİN, çünkü bu bir KİTAP DEĞİL! Bu benim özel günlüğüm ARKADAŞIIIM! İTİRAZIM VAR! OLMAZ, BÖYLE OLMAZ! Önceki iki günlüğümü de okumamanı söylemiştim. Umarım okumadın, yollarımı gözlemedin, yeni günlük yazayım diye her gece gizli gizli ağlamadın… Ah kıyamam! Hadi sana bu defalık izin veriyorum. Nasılsa ben okuma desem de okuyacaksın. Ama kimseye bahsetmek yok, anlaştık mı? Bu ikimizin arasında arkadaş sırrı… *** Onlarca dile çevrilen birçok ülkede bestseller arasında yer alan Saçaklı Kızın Pasaklı Günlüğü, serinin üçüncü kitabıyla nihayet karşınızda! Büş, bu defa akran zorbalığına karşı duruşu ve hayvan hakları savunuculuğuyla dikkat çekiyor. İtirazları, cesareti, merhameti ve sevgisi... Kısacası tüm hisleri saçaklı saçları gibi birbirine karışınca ortaya eğlenceli maceralar çıkıyor. Özlemle bekleyen okurlarına bolca sarılıyor…
    250,00 ₺
  5. DAĞDAKİ HAYALET

    Melih, ailesi ile birlikte dağ evinde yaşayan bir çocuktur. Günlerini tek başına geçirip arkadaşlarını beklerken çevresinde korkunç bir şey fark eder: Bir hayalet! Melih ve arkadaşları, ailelerinden gizleyerek hayaletin peşine düşerler. Hayaleti bulmaya çalışırken başlarına beklenmedik pek çok olay gelir. Peki hayaleti yakalamayı başarabilmişler midir? Hayalet, kimin hayaletidir? Neden peşlerindedir? Dağdaki Hayalet, gizemli, ürpertici hikâyesiyle sizleri bekliyor...
    180,00 ₺
  6. TOLYA BEKÇİSİ

    Birbirlerinden ve kendilerinden habersiz seçilmiş üç genç... Yaprak sarıklı, lacivert hırkalı ihtiyar adamın uğradığı bir kasaba... Her şeyi değiştiren bir yangın ve deprem... Emmarlar tüm hazırlıklarını tamamladılar. Ceyd Taşı çatlıyor... Dünyanın kurtulması için Tolya Bekçisi’nin kapıyı mühürlemesi gerek. Peki ya Tolya Bekçisi muskasına erişebilecek mi? Ceyd ormana âşık bir gençtir. Bir gece çıkan orman yangınıyla tüm hayatı altüst olur. Yangın esnasında kendini bambaşka bir dünyada, nefslerin dünyasında bulur. O dünyada her şey soluk, her şey yabancı... İkizi Yeşim ve arkadaşı Sina ise kaybolan Ceyd’in peşindeler... Bir tarafta Yeşim ve Sina’nın, Ceyd’i bulabilmek için atıldıkları maceralar, bir tarafta ortaya çıkan yeni sırlar... Ceyd, Yeşim ve Sina, nefslere karşı birlikte savaşmak zorundalar. Dünyayı onlardan korumalılar. Peki, koruyabilecekler mi? Ceyd, gerçek dünyaya dönebilecek mi? Nefslerin dünyaya gelmelerine engel olabilecek mi? İşte Tolya Bekçisi, tüm bu soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir dünyanın kapılarını aralıyor size!
    80,00 ₺
  7. DEDEKTİF KURUNTUSU-3: KİMİN BU İPLİK?

    Fatma hafta sonunu istediği gibi geçirebilecek miydi? Neden kitapların sonunu önce okuyordu? Peki annesi ile alışveriş merkezine neden gittiler? Okula gizlice götürdüğü tableti kim çantasından almıştı? Fatma ve Ali bu olayı Fatma ceza almadan çözebilecek miydi? Bu ve daha fazlası sorunun cevabı içeride!
    180,00 ₺
  8. MADAM ÇİVİCİYAN'IN GERDANLIĞI (OSMANLI TÜRKÇESİ İLE)

    Türk edebiyatının en ünlü polisiye kahramanı Cingöz Recai, soluk kesen maceralarıyla okuyucularını şaşırtmaya devam ediyor. Sıradanmış gibi görünen hikâyelerle ustalıklı maceralar çıkaran Peyami Safa, akıcı üslubu ve kuvvetli kurgusuyla polisiye türünün en sevilen örneklerini bu kitaplarla gözler önüne seriyor. Cingöz Recai, ülkenin en tanınmış kibar hırsızıdır. Başkomiser Mehmet Rıza’yı peşinden koşturan; kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli ve görgülü özellikleriyle Türk edebiyatının en meşhur tiplemelerindendir. Damla Yayınevi, Cingöz Recai’nin maceralarını artık Peyami Safa’nın kaleminden çıktığı gibi orijinal Osmanlı Türkçesi ile okuyucuların istifadesine sunuyor. Osmanlı Türkçesi öğretim faaliyetlerine nitelikli bir katkı sunabilmek amacıyla karşılıklı sayfalarda hem Latince hem de orijinal Osmanlı Türkçesi metnine yer veriliyor. Böylece kıyaslamalı yapısı sayesinde hem öğrenciler için hem de Osmanlı Türkçesini geliştirmek isteyenler için zevkli bir kaynak oluşturduk. Damla Yayınevi olarak sizleri Cingöz Recai’nin orijinal Osmanlı Türkçesi ile hazırlanan nefes kesen maceralarıyla buluşturmaktan mutluluk duyarız.
    45,00 ₺
  9. ZEYREK CİNAYETİ (CİNGÖZ RECAİ SERİSİ-11)

    Türk edebiyatının en ünlü polisiye kahramanı Cingöz Recai, soluk kesen maceralarıyla okuyucularını şaşırtmaya devam ediyor. Sıradanmış gibi görünen hikâyelerle ustalıklı maceralar çıkaran Peyami Safa, akıcı üslubu ve kuvvetli kurgusuyla polisiye türünün en sevilen örneklerini bu kitaplarla gözler önüne seriyor. Cingöz Recai, ülkenin en tanınmış kibar hırsızıdır. Başkomiser Mehmed Rıza'yı peşinden koşturan, dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes'e kök söktüren, kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli ve görgülü özellikleriyle Türk edebiyatının en meşhur tiplemelerindendir. Cingöz Recai, helal para kazanmış kimselere dokunmayıp servetini haksız yollardan kazananların baş belası olur. O, haram yiyicilerden aldıklarını muhtaçlara dağıtan bir iyilik abidesidir. Cingöz Recai, kendi asayiş anlayışıyla Fransızların Arsen Lüpen'ine, İngilizlerin Sherlock Holmes'ine şapka çıkartır. Genç Damla olarak, 12 kitaptan oluşan Cingöz Recai serisinin 11'inci kitabı Zeyrek Cinayeti ile sizleri Cingöz Recai'nin nefes kesen maceralarıyla buluşturmaktan mutluluk duyarız.
    125,00 ₺
  10. KİKİRİK KAZIM-1: AYNALAR YALAN SÖYLER

    Hey, Kikirik! Evet, evet sana diyorum. Kih Kih Kih! Ya sen de hiç üstüne alınmıyorsun. Açtın mı kitabın kapağını? Haydi ne duruyorsun burada? Bendeniz ile zıpırca şeyler okumaya ne dersin? İçeridekilerle ilgili bir şey söyleyeyim mi aşırı eğlenceli ve komik. Aslında sınıf arkadaşlarından birisi olacak kadar da tanıdık gelecek. Okurken kikir kikir gülmeye var mısın?
    180,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 55

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5