Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Çocuk Edebiyatı

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 112

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. İLYA'NIN SIRRI

    Yıl 3178… Dünya, bir başka gezegenden gelen istilacılar tarafından ele geçirilmiştir. İstilacılar insanlığa, insan vücutlarına taktıkları çipler ile hükmetmektedirler. Tüm insanlığı köleleştirmek, dünyayı sömürmek ve ona hâkim olmak isteyen istilacıları durdurabilecek; dünyayı eski hâline getirip insanları yeniden özgürleştirecek tek güç, bir avuç direnişçinin kararlı mücadelesidir.
    135,00 ₺
  2. KUKLACI

    Recai Bey: – Bak oğlum, dedi. Ben el işlerine meraklı bir insanım. Çalışma hayatımda istediklerimi yapacak zaman bulamadım. Biliyorum hepinizin aklına bin türlü kötü şey gelir. Boşuna kuruntu etmeyiniz. Yıldız da biliyor. Ben bir dükkân tuttum. Öteden beri arzuladığım bir iki küçük makine aldım. Orada oturup kukla yapıyorum. Recai Bey, kendisine ait Zümrüt Apartmanı'nda eşi Sahire, damadı Hayri Bey, kızı Calibe, çok sevdiği torunu Yıldız, avukat oğlu Bedri, gelini ve hizmetçisi ile birlikte yaşamaktadır. Tüm mal varlığı kendisine ait olmasına rağmen, evde bir sığıntı muamelesi görmektedir. Ancak bir gün, eşi Sahire Hanım’ın Recai Bey’in odasını misafirler için yatak odası yapması ve eşyalarını da bodrum katına yollaması bardağı taşıran son damla olur. Bu olaydan sonra Recai Bey’in evdekilere karşı tavrı sertleşir. Kafasını dinlemek, oyalanmak için evdekilerden habersiz kendine bir kuklacı dükkânı açar...
    65,00 ₺
  3. YUNUS EMRE DİVANI

    Yunus Emre şiirlerinde hoşgörü, barış, kardeşlik, insan ve doğa sevgisi kavramlarını Türkçe’nin en duru hâliyle anlatmıştır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir. “Yetmiş iki millete bir göz ile bakma” felsefesiyle insanları ortak değerler etrafında birleştiren ve çağının ötesinde bir şair olmayı başaran Yunus Emre, Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biridir. Manevî ve kültürel hayatımızın derviş-şairi, insanlığı sevgi ile kucaklamış “Bizim Yunus”un, kendine has tarzı olan, derin anlamlı şiirlerini okurlara takdim etmekten gurur duyuyoruz.
    65,00 ₺
  4. KUYULU BAHÇE

    Usta ve kıvrak kalemiyle Türk çocuklarına ömrünü ve gönlünü veren Kemalettin Tuğcu, romanlarında duygu ve sevgi ağırlıklı temalar işleyerek vicdan eğitimine önem vermektedir. Çalışmayı, eğitimin önemini, güzel ahlâkı, büyüklere saygıyı ve sosyal değerlerimizi öğreten Kemalettin Tuğcu'yu herkes tanımalı ve romanların güzelliğini tatmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim öğrencileri için hazırladığı, okunması gereken 100 Temel Eser listesinde de bir kısım kitapları yer alan Kemalettin Tuğcu'nun eserleri, hem çocuk hem de ilk gençlik okuyucusuna hitap eder.
    48,00 ₺
  5. SEVGİ GÜNEŞİM PEYGAMBERİM

    Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), tüm zamanlara ve mekânlara hitap eden ha- yatıyla güzel dinimizi bize öğreten en önemli rehberdir. “Sevgi Güneşim Peygamberim” ile bir yan- dan Efendimizin fiziki ve manevi özelliklerini öğrenirken bir yandan da mübarek hayatına dair pek çok anı okuyacaksınız. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) boyu, huyu, saçınasıldı? Göz rengi neydi? Nasıl ko- nuşur, nasıl yürürdü? Acaba nasıl kokardı? Çocukken ve gençken neler yaşadı? Hiç şaka yapar mıydı? Hiç öfkelenir miydi? Acaba en sevdiği yemek neydi? Bu ve pek çok sorunun cevabı için “Sevgi Güneşim Peygamberim” sizleri bek- liyor... Bu kitap neden önemli? Şimdiye kadar Peygamberimizin (s.a.v.) hayatıyla ilgili pek çok kitap yazıldı. Ancak “Sevgi Güneşim Peygamberim” çocuklar için bir şemail olmasıyla benzer çalışmalardan farkını ortaya koyuyor. Bu kitapta çocuklar yaşadığı olaylar üzerinden Peygamberini tanıyor ama daha önemlisi O’nun fiziki ve manevi özelliklerini en iyi şekilde kavramış oluyorlar. Kitapta dünyanın dört bir yanından, farklı ülkelerden çocuklar Efendimizin (s.a.v.) kendi iç dünyalarında ifade ettiği anlamı spot cümlelerle dile getiriyorlar. “Benim Peygamberim” sözleriyle başlayan bu bölüm Efendimizin (s.a.v.) örnek hayatının çocuklar tara- fından benimsenmesi, özümsenmesi ve benlikte yoğurulması açısından ayrıca önem taşıyor. Bu yönüyle çocukların kalbindeki Peygamber (s.a.v.) yolculuğuyla empati kurulması sağlanıyor. Zira bu en güzel örnek hayatı okumak kadar yaşamak da önemli. Kitap bu yönüyle küçük okuyucu- larına interaktif bir okuma yolculuğu sunuyor. Aidiyet ve güven ihtiyacının en doyurucu hâli olan inanç duygusunu daha küçük yaşlarda veriyor olması sebebiyle önemli bir kitap.
    350,00 ₺
  6. KARADENİZDE FIRTINA (CİLTLİ)

    Büyük Türk gezgini Evliya Çelebi, hem dünyayı geziyor, hem de bizi gezdiriyor. Asya-Afrika-Avrupa kıtalarını dolaştırıyor. Bazen çöllerde, bazen piramitlerde, bazen de engin denizlerde onu görüyoruz. Yaşadığı çağda, teknolojik olarak üstün bir dünya devletinin gezgini sıfatıyla; onu bazen ipek böcekçiliği ile uğraşırken, bazen de ilk uçan Türk Hazerfen Ahmet Çelebi ile birlikte görebilirsiniz.
    9,26 ₺
  7. MİŞON'UN DEFİNESİ (CİNGÖZ RECAİ SERİSİ-03)

    Türk edebiyatının en ünlü polisiye kahramanı Cingöz Recai, soluk kesen maceralarıyla okuyucularını şaşırtmaya devam ediyor. Sıradanmış gibi görünen hikâyelerle ustalıklı maceralar çıkaran Peyami Safa, akıcı üslubu ve kuvvetli kurgusuyla polisiye türünün en sevilen örneklerini bu kitaplarla gözler önüne seriyor. Cingöz Recai, ülkenin en tanınmış kibar hırsızıdır. Başkomiser Mehmed Rıza'yı peşinden koşturan, dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes'e kök söktüren, kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli ve görgülü özellikleriyle Türk edebiyatının en meşhur tiplemelerindendir. Cingöz Recai, helal para kazanmış kimselere dokunmayıp servetini haksız yollardan kazananların baş belası olur. O, haram yiyicilerden aldıklarını muhtaçlara dağıtan bir iyilik abidesidir. Cingöz Recai, kendi asayiş anlayışıyla Fransızların Arsen Lüpen'ine, İngilizlerin Sherlock Holmes'ine şapka çıkartır. Damla Yayınevi olarak sizleri Cingöz Recai'nin nefes kesen maceralarıyla buluşturmaktan mutluluk duyarız.
    90,00 ₺
  8. JULES VERNE BALONLA BEŞ HAFTA

    Balonla Beş Hafta ''Otların arasında bir dalgalanma oluyordu. Az sonra dalgalanan otların üzerine doğru kıvrımlı bir nesne yükseldi. -Bu bir Yılan! diye bağırdı Joe. Kennedy, karabinasını hızla eline alarak: -Bir yılan! dedi. -Yılan değil, dostlarım, dedi Samuel Fergusson. Bu bir filin hortumu. -Bir fil mi Samuel? Kennedy aynı anda nişan almıştı. -Yapma dick, bekle biraz, dedi doktor. -Hayvan bizi peşinden sürüklüyor, efendim. -Ama doğru yöne sürüklüyor Joe! Fil onları hızla sürüklüyordu. bir süre sonra onu tamamen görebildikleri bir alana geldiler. Onları sürükleyen bu koca hayvan, erkek bir fildi. olağanüstü parlaklıkta iki uzun dişi vardı. Çapa bu dişlerin arasına şlklşmlştl.'' ... Yazıldığı dönemde Jules Verne'e büyük ün kazandıran Balonla Beş Hafta; Doktor Fergusson, arkadaşı Dick Kennedy ve yardımcıları Joe'nun ''Victoria'' adını verdikleri bir balon ile Afrika'nın dünyaca bilinmeyen sırlarına mecaralı yolculuklarını anlatıyor.
    40,00 ₺
  9. SEVGİLİ PEYGAMBERİMİ ÖĞRENİYORUM

    Peygamberin seni çok severdi. Sen de O'nu severek öğrenmek ister misin? Bunun için en iyi yol, o gül yüzlü Peygamberimizin hayatını bilmektir. Sevgili Peygamberimi Öğreniyorum, sana sevgiyle, şefkatle ve merhametle dolu Hz. Peygamberimizin hayatını, ahlakını, yaşadığı sıkıntıları, mucizeleri, zaferleri senin dilince anlatıyor. Sevmeyi, affetmeyi, hoş görmeyi, sabretmeyi, dostluğu, dua etmeyi, kardeşliği O'nun yol göstericiliğinde öğretiyor. Üstelik de birbirinden güzel resimleriyle... Çocukların tertemiz kalplerini doğru inançla eğitmek anne babaların en önemli görevidir. Sevgili Peygamberimiz çocuklarımız için en güzel örnektir. (Üsvei Hasene) Haydi, Sevgili Peygamberimi Öğreniyorum kitabının kapağını açalım, o mutluluk diyarına uçalım. TEMALAR: • Peygamberimi Öğreniyorum, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı, Siyer KAZANIMLAR - ETİKETLER: • Hz. Peygamberin Hayatını Öğrenmek, İslam'ın Doğuşu, Tevhid, Hayat Düsturlarını Öğrenmek, Sevmeyi, Affetmeyi, Hoş Görmeyi, Sabretmeyi, Dostluğu, Dua Etmeyi, Kardeşliği Öğrenmek
    275,00 ₺
  10. ANNEMİN HİKAYESİ

    Usta ve kıvrak kalemiyle Türk çocuklarına ömrünü ve gönlünü veren Kemalettin Tuğcu, romanlarında duygu ve sevgi ağırlıklı temalar işleyerek vicdan eğitimine önem vermektedir. Çalışmayı, eğitimin önemini, güzel ahlâkı, büyüklere saygıyı ve sosyal değerlerimizi öğreten Kemalettin Tuğcu'yu herkes tanımalı ve romanların güzelliğini tatmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim öğrencileri için hazırladığı, okunması gereken 100 Temel Eser listesinde de bir kısım kitapları yer alan Kemalettin Tuğcu'nun eserleri, hem çocuk hem de ilk gençlik okuyucusuna hitap eder.
    48,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 112

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5