Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Araştırma-İnceleme

   

3 Kayıt

  1. KUR'AN TİLAVETİNDE TÜRK TAVRI VE MERHUM TEMSİLCİLERİ

    Kur'ân Tilâvetinde Türk Tavrı ve Merhum Temsilcileri adlı bu eserde, tilâvet usûlü, Türk Tavrı ile Arap Tavrı arasındaki farklar, Türk Tavrı'nın fem-i muhsin / üstad temsilcileri ile İstanbul Tavrı ve mevlid üstadları hakkında bilgiler yer alıyor. Müslümanların bulunduğu coğrafyalarda Kur'ân tilâveti, milletlerin kendi seslendirme dünyalarının orijinlerine göre şekillendiği, bunlardan Kahire ve İstanbul Tavrı'nın İslâm ülkeleri arasında yayıldığı, tilâvet tavırları arasındaki farkın, ses ve nağme yapısında olduğu açıklanıyor. Eser, yazı düzeyinde kalmayarak, Kur'an ve mevlid üstadlarının elde edilebilen okuyuşları "karekod" tekniği ile kitap üzerinden dinlenebiliyor. Bu imkânla, Hafız Ali Üsküdarlı, Hafız Hasan Akkuş, Hafız Abdurrahman Gürses, Hafız Ali Rıza Sağman, Hafız Kemal Batanay, Hafız İsmail Biçer gibi Kur'an üstadları ile Kani Karaca, Mecit Sesigür, Halil İbrahim Çanakkaleli, Aziz Bahriyeli, Fevzi Mısır, Bekir Sıtkı Sezgin ve Hüseyin Sebilci gibi mevlithanların hayat hikâyeleri yanında, ses kayıtlarına da aynı teknikle ulaşılabiliyor. 10 Aralık 1950'de Süleymaniye Camii'nde okutulan ve Devlet radyosundan ilk kez yayınlanan Kore Şehitleri Mevlidi ile bütün ülkenin tarifsiz bir sevince boğulduğu, o münasebetle mevlid gruplarının oluştuğu, o günleri yaşayan Mehmet Ali Sarı Hocamızın akıcı üslûbuyla anlatılıyor.
    125,00 ₺
  2. GENÇLER İÇİN KUDÜS VE FİLİSTİN -HZ. ÖMER'DEN GÜNÜMÜZE-

    Kudüs ve Mescidi Aksa, Fahri Kâinat Efendimizin (s.a.v.) Mi'raca yükseldiği yerdir. Müslümanların ilk kıblesidir. Hazreti Ömer'in (r.a.) fethiyle, bütün Müslümanlara emanet edilen mukaddes beldemizdir. Haçlıların elinden şehri kurtarıncaya kadar hiç gülmeyen, çok az yiyip içen Sultan Selahaddin Eyyubî'nin İslam âlemine en büyük hediyesidir. Kudüs bilincinin oluşması için, önce tarihi gerçekleri öğrenmemiz gerekir. Hiçbir dava bilinmeden savunulamaz. Kudüs, bütün Müslümanların ortak davasıdır. İnşaallah İslam dünyasında birlik ve beraberliği sağlayacak ve tüm mazlum ve mağdurların da kurtuluşuna vesile olacaktır. Bu kitapta Kudüs ve Filistin ile ilgili merak edilen önemli konular, Hz. Ömer'den günümüze kadar kronolojik sırayla ve resimleriyle birlikte bütüncül olarak sunulmaktadır.
    80,00 ₺
  3. GENÇLER İÇİN ENDÜLÜS MEDENİYET VE TARİHİ

    Bu kitapta, 8 asırlık uzun Endu¨lu¨s Tarihi resimli olarak kısa bilgilerle sunulmuştur. Bundan maksat, az bilinen Endu¨lu¨s Medeniyeti’ni ana hatlarıyla tanıtıp, Avrupa’nın bilim ve teknolojik gelişmesine nasıl öncu¨lu¨k ettiğini gözler önu¨ne sermektir. 10. yu¨zyılda Avrupa’da ancak kralların saraylarında 70-80 civarında kitap varken, Halife II. Hakem’in ku¨tu¨phanesinde tam 400 bin cilt kitap bulunuyordu. Avrupa, Orta Çağ karanlığında boğulurken, Mu¨slu¨man bilim adamları bu¨tu¨n pozitif bilimlerdeki buluşları ve yazdıkları eserleriyle medeniyet tarihine çok bu¨yu¨k katkılar yapmışlardı. İhtişam ve çöku¨şu¨n timsali olan Elhamra Sarayı, nakışları arasında yu¨zlerce defa tekrar edilen şu ibare ile bu¨tu¨n insanlığa sesleniyor: “VEL GÂLİBE İLLÂLLAH” Allah’tan başka galip yoktur.
    105,00 ₺

   

3 Kayıt