Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Diğer

   

Ürünler 1 - 10 / Toplam 34

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. YAZMA TEFSİR LİTERATÜRÜ

    Kur’an-ı Kerîm’in manasının anlaşılmasına yönelik olarak tarih boyu yürütülen tefsir faaliyetleri sonucunda yüzlerce tefsir telif edilmiş, ancak bunlardan pek azı neşir yoluyla umumun istifadesine sunulma şansı bulabilmiştir. Bir bölümü günümüze ulaşamadan çeşitli sebeplerden dolayı zaman içinde yok olup sadece izleri kalırken, önemli bir bölümü de yazma hâlinde kütüphane raflarında kendilerine araştırmacı elleri hasretle beklemektedir. Yazma eserler açısından dünyanın sayılı kütüphanelerinden olan başta Süleymaniye Kütüphanesi ve bağlı kütüphanelerde yazma eserler arasında, nicelik ve nitelikleri pek bilinmeyen birçok Arapça yazma tefsirler bulunmaktadır. Sözü edilen bu tefsirlerin bir kısmı, yapılan tezler ve araştırmalar sayesinde tanınma fırsatı bulurken, birçoğu bu fırsattan mahrum kalıp, unutulmaya terk edilmiş durumdadır. Biz bu çalışmamızda İstanbul kütüphanelerinde bulunan (üzerinde çalışma yapılmış olsa da, birkaçı dışında henüz basılmamış) Arapça yazma tefsirleri metot ve kaynakları açısından incelemeye çalıştık. Bu amaçla özel ve genel kataloglar tarandı. Tespit edilen eserler incelenerek isim ve müellifleri netleştirildi. Her müellif ve eseri tek tek tanıtıldı. Tanıtım, müellifin kısaca hayatı ve eserleri, tefsirin adı, metodu ve kaynakları, şeklinde gerçekleştirildi. Bu arada yanlış isnad sonucu başka müelliflere atfedilen tefsirlerin gerçek müelliflerinin tespitine çalışılarak, bu alanda yaşanan önemli bir problemin çözülmesine katkıda bulunuldu. Çalışmamızda ele aldığımız yazmalar; müellifleri bilinen, müelliflerinden başkalarına isnad edilen ve müellifleri bilinmeyen tefsirler olmak üzere üç ayrı başlık altında toplandı. Böylece sözü edilen yazma tefsirler ışığında kısmî bir tefsir tarihi oluşturulmaya çalışıldı. Damla Yayınevi böyle orjinal ilmî bir eseri yayınlamaktan iftihar eder.
    350,00 ₺
  2. KÜÇÜK ŞEFLER İŞ BAŞINDA

    Hey çocuklar! Mutfağa girmeye ne dersiniz? Yemek yapmayı eğlenceye çeviren, sağlıklı, lezzetli tarifler denemeye var mısınız? Artık siz de anne babanız gibi güzel yemekler yapabileceksiniz. İsterseniz yaptığınız yemekleri sevdiklerinize ikram edebileceksiniz. Haydi, birlikte mutfağa giriyoruz. Umarım önlükleriniz hazırdır! Küçük Şefler İş Başında!
    120,00 ₺
  3. RÜYA TABİRLERİ ANSİKLOPEDİSİ

    Rüya, sembollerle görülmektedir. Her varlık ve olay, rüyada bir sembolle ifade edildiğinden rüyaların yorumu, bu sembollere göre yapılmaktadır. Rüyası tabir edilecek kimsenin din bakımından güvenilir, özü-sözü doğru, imanlı bir kişi olması; tabircinin ise, rüya sahibinin özel hayatına ait birçok şeyi bilmesi ve rüya tabiri konusunda tecrübesi olması gerekir. Çünkü rüya ile rüyayı gören kişi arasında özel bir ilgi vardır. Aynı rüya farklı kişiliklerdeki insanlar için başka başka anlamlara gelebilir. Meselâ rüyada beyaz ata binmek fakir biri için mala ve servete kavuşmak olarak, genç bir kız için evlenmek şeklinde ve bir şehzâde için ise padişah olacağıyla yorumlanabilir... Elinizdeki kitap, rüyalarınızın yorumları konusunda size yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Bu kitabı hazırlarken bütün muteber kaynaklardan yararlanılmıştır. Damla Yayınevi, rüya tabiri konusunda siz değerli okurlara yararlı bir ansiklopedi sunmakla mutludur. Sizin de mutlu rüyalar görmeniz dileklerimizle...
    80,00 ₺
  4. GELENEKTEN GELECEĞE İCAZETNAME ALBÜMÜ 2015

    Gelenekten Geleceğe Hüsn-i Hat, Tezhib, Minyatür, Ebru,Katı Çini Naht ve İcazetname Sergi Albümü 2011
    420,00 ₺
  5. ÇANAKKALE ALBÜMÜ

    Çanakkale Şehitlerine... Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Destanı şiiri, Hattat Hüseyin Kutlu yazısı, Şehnaz Özcan sanat yönetmenliğinde hazırlandı. Çanakkale destanı her sayfada minyatürlerle de anlatılmıştır.
    300,00 ₺
  6. EBRU

    Türk kitap sanatları arasında hususi bir yeri bulunan ebrûnun günümüzde kitaplardaki kullanımı geçmişe nazaran azalmıştır. Bununla birlikte sanatkârının imzasını taşıyan ebrû örnekleri, tablolar hâlinde seyir zevkine hitap eder şekilde sergilenmektedir. Bu albüme konu olan ebrû sanatçısı Neyzen M. Sadreddin Özçimi, geleneğe bağlı olarak çalışan ve bu yolda eserler veren bir sanatkârdır. Ebrûyu, gelenekli sanatlarımızın disiplini içerisinde hocası Alparslan Babaoğlu’ndan meşk ederek bütün incelikleri ile öğrenmiştir.
    675,00 ₺
  7. İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA (ALBÜM)

    İstiklal Marşı Kahraman Ordumuza albümü. İstiklal Marşı, her kıta 1 sayfada olmak üzere ta'lîk hattı ile yazılmıştır. Ayrıca her kıt'anın ifade ettiği mânâ karşı sayfadaki minyatürler ile tasvir edilmiştir. Eserin orijinali, Cumhuriyet tarihinin ilk körüklü murakkaı olma özelliği taşımaktadır.
    300,00 ₺
  8. MUSİKİ RİSALELERİ

    Musiki Risaleleri 18. Yüzyıl Osmanlı ve Türk Müziği Çalışmaları Kırşehri Edvarı, Risale-i Musiki, Der Beyan-ı Kavaid-i Nağme-i Perde-i Tanbur Devr-i Felek Yevm-i Saat-i Zamaniye
    170,00 ₺
  9. YAHYA KEMAL

    Yahya Kemal’i tanımak, eserlerinden bazı parçaları el altında bulundurmak isteyenler için faydalı bir kitaptır. Üniversite öğrencileri, öğretmenler, her seviyeden aydınlar ve lise öğrencileri bu kitaptan güvenle yararlanabilirler. 13.5 x 19.5 ebadında, 1.hamur, renkli karton kapak, 240 sayfa.
    70,00 ₺
  10. GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMA SANATI (HİTABET-DİKSİYON)

    Hiç şüphe yoktur ki, sözde büyüleyici bir etki vardır.? Hadis. İnsanlar konuşarak anlaşırlar. Birçok şey konuşarak sonuçlanır. Bir anlaşma yapmada, satış ve pazarlamada, siyasette, öğretmenlikte, dinî görevlerde ve hayatın diğer konularında başarılı olma, tesirli güzel söz söylemeye bağlıdır.Toplum hayatının her dalında güzel söz söylemesini bilenler, toplumun en önünde yer alabilirler. O hâlde güzel konuşabilme her insanın ihtiyacıdır. İşte bu kitapta hitabetin, güzel konuşmanın tekniği, uygulamalı olarak örneklerle anlatılmaya çalışılmıştır. 19.5 x 13.5 ebadında, Avrupa kitap kâğıdına basılı, renkli karton kapak, 270 sayfa.
    40,00 ₺

   

Ürünler 1 - 10 / Toplam 34

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4