Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tarih

   

Ürünler 1 - 10 / Toplam 42

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. GERÇEK TARİHİN PEŞİNDE

    • Osmanlı hangi tarihte kuruldu? • Padişahın özel odasında ne gibi şifreler var? • Kanunî Nuh'un gemisini aramış mıydı? • Günümüzde Kanuni'ye ne gibi iftiralar atılıyor? • "Muhteşem Yüzyıl" mı? "Muhteşem Rezalet" mi? • Mithat Paşa bizim Neron'umuz muydu? • Mason olan Osmanlı padişahı kimdi? • Libya'ya bakan, hatta başbakan ihraç ettik mi? • Mimar Sinan, Mihrümah Sultan'a gerçekten âşık oldu mu? Tarihine hayret nazarlarıyla bakmayanlar ondaki canlılığı, renkliliği ve ilginçliği de göremezler. Oysa tarihe delici bir nazarla bakıldığında bugün olup bitenlerden çok daha fazla hayret edilecek olaya rastlamak mümkündür. Eski ABD başkanlarından Harry Truman'ın dediği gibi "Bilmediğimiz geçmiş dışında dünyada yeni bir şey yoktur". Gerçek Tarihin Peşinde tarihimizde bilinmeyen, unutulan ve yitirilmiş gerçeklerin fark edilmesi yönünde cesurca bir girişim. En önemlisi de "bu tarih"in, Türkiye'nin geldiği noktaya yakışmadığı kanaatinde.
    205,00 ₺
  2. AVRUPA'NIN 50 BÜYÜK YALANI

    Türk aydınının 1,5 asırdır peşinde koştuğu "Avrupa mucizesi" yalanı farklı ve şaşırtıcı yönleriyle bu kitapta deşifre ediliyor. İlginizi çekeceğine inandığımız başlıklardan bir kaçını tadımlık niyetine sunuyoruz: • Florence Nightingale'in İngiltere'de ölüm meleği olarak tanındığını, • Galile'nin kiliseye karşı çıkmış bir bilim kahramanı olmadığını, • Magna Carta'nın Avrupa tarihinde ileri değil, geri bir adım olduğunu, • Hitler'in aslında Avrupa'yı işgal planı olmadığını, • Einstein'ın son yıllarında beyninin yavaşladığını, • İlk feministlerin fabrikalardaki kadınları evlerine kapatmak için kampanyalar düzenlediklerini, • Don Kişot romanında Endülüslü Müslümanlarla ilgili şifreler bulunduğunu, • Kopernik ve Kepler'in güneşe tapanlar tarikatından olduklarını, • Rönesans insanlarının Ortaçağ'daki atalarından daha pis yaşadıklarını, • Haritaların emperyalizmin sözcülüğünü yaptığını biliyor muydunuz? Avrupa'nın büyük yalanlarını Mustafa Armağan'ın hakikaten büyük emek mahsulü olan Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı'ndan okuyacak ve her satırında eminiz ki, şaşıracaksınız. Yazarın amacı da bu zaten: Düşünmek, şaşırmakla başlar ona göre. Osmanlı ve yakın tarih üzerine yazdığı ufuk açıcı kitaplarından sonra Armağan'la Avrupa tarihinin bilinmeyenlerine doğru nefes nefese bir yolculuğa hoş geldiniz.
    245,00 ₺
  3. BÜYÜK OSMANLI PROJESİ

    Bir bakıyorsunuz Belçika'da bir "Türk köyü", bir bakıyorsunuz Himalayaların eteklerindeki Keşmir'de kendilerine "Osmanî" diyen Türk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği... İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın son Osmanlı İçişleri Bakanı'nın torunu olduğu haberi gazete manşetlerinde çınlarken, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin Filistinli bir Osmanlı'nın torunu çıktığı haberi düşüyor önümüze. Sarkozy'nin de Castro’nun da atalarının Osmanlı Yahudisi çıkması yetmiyormuş gibi, besteci Wagner'in Sultan Abdülaziz'den para yardımı istediğini, Sultan Abdülhamid'in Pasteur'e beraber çalışma teklifinde bulunduğunu öğreniyoruz hayretle. Mustafa Armağan Büyük Osmanlı Projes'’nde bu nicedir unuttuğumuz dünyanın kapılarını cömertçe açıyor önümüze ve bize bir hafıza tazelemesi çalışması öneriyor. "Hatırla onu!" ikazı, kitabın her satırından tütüyor, giderek "Hatırla özünü!" uyarısına bürünüyor. Osmanlı'yı, yaşadığı çağların küresel aktörü olarak konumlandıran, bu yüzden küreselleşen dünyamızda bunu daha önce yaşamış Osmanlıların birikiminden yararlanmanın önümüzü görmemize yardım edeceğini vurgulayan yazar, hem "küresel tarih" çalışmalarına Osmanlı’nın katkılarına işaret ediyor hem de Osmanlı tecrübesinin tesadüfi bir 'oluşum' değil, bilinçli bir 'proje' olduğuna dikkat çekiyor. Büyük Osmanlı Projesi, "Bir kere başarılan niye bir kere daha başarılamasın." diye sancılananların el kitabı olacak.
    265,00 ₺
  4. GENÇLER İÇİN ABDÜLHAMİDİN KURTLARLA DANSI

    Mustafa Armağan'ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan'ın Kurtlarla Dansı... Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz... Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı "kurtlar"la çevrili bir gemiyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi. Hasta Adam'ın mirasının paylaşılması 1850'lerde gündeme gelmişti. 1878'de Rusya karşısındaki kayıplar emperyalizmin iştahını kabartmıştı ve İstanbul'da darbe üstüne darbe yapılıyordu. Önce Sultan Abdülaziz'e yapıldı darbe, sonra V. Murad'a cinnet geçirtildi. Sanıldı ki, Osmanlı'nın kaderi pamuk ipliğine bağlı. Nitekim Sultan Abdülhamid tahta geçtiğinde İngiliz Dışişleri Bakanı, kendisini tehdit etmiş, 'Ayağını denk alsın, ona da öncekilere yaptığımızı yaparız' demişti. Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir destanın düğmesine basıyordu. Elinizdeki kitap, bugüne kadar 500 bine yakın okura ulaşan Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı serisinden gençler için seçilmiş ve uyarlanmış en ilgi çekici bölümleri içermektedir. Kitabın bu haliyle de siz gençler tarafından beğenileceğini umuyoruz.
    140,00 ₺
  5. KAZIM KARABEKİRİN GÖZÜYLE YAKIN TARİHİMİZ-1

    "19 Nisan 1919'da Trabzon'a çıktım…" Kazım Karabekir Paşa İstiklal Savaşı'nın bugüne kadar göz ardı edilen, gösterilmeyen, yazılmayan taraflarını inceliyor. Tarihe yeni bir gözle bakmak isteyenler için muhteşem bir araştırma... Karabekir Paşa'nın askeri ve siyasi hayatında haksızlıklara uğraması yetmiyormuş gibi, tarih kitaplarından da emekleri silinmişti. Doğu Cephesi'nde zafer üstüne zafer kazanarak makûs talihimizi yenen Paşa, Sevr'i yırtan ilk antlaşmanın altına imza atmıştı. Savaş sonunda adına "Şark Arslanı" diye posterler basılıyor, özellikle Doğu'da savaşın gerçek kahramanı sayılıyor, adı efsaneleşiyordu. Ne olduysa savaş sonunda oldu ve Karabekir önce ordudan uzaklaştırıldı, derken Meclis'te mücadele ederken görüldü, sonra partisi kapatıldı ve ertesi yıl İstiklal Mahkemesi'nde idamla yargılandı. Gözetim altında tam 13 yılını geçirdi. İstiklal Savaşı'nı birlikte başlattığı ve en zayıf anında "Emrinizdeyim Paşam" diye desteklediği Mustafa Kemal Paşa ve çevresine eserleriyle muhalefet etti. Mustafa Armağan, 1918-1922 dönemini Karabekir Paşa'nın ağzından aktarıyor. Yıllardır susturulmuş olan Paşa'yı konuşturuyor. Onun gözüyle tarihimizi sarsan 4 yılın hikâyesini yazıyor.
    170,00 ₺
  6. ANADOLU BACILARI (AHİLİK VE BACIYAN-I RUM)

    Ahilik temelleri Anadolu topraklarında atılmış sosyal ve ekonomik bir yapıdır. Bu yapının özü ve amacı insana ve toplumuna sağlanabilecek faydaların kurumsallaşmasıdır. Bugün toplumsal hayatın düzenlenmesinde öne çıkan ve yararlanılan sosyal adalet kavramı Ahilik teşkilatının temellerini oluşturmuştur. Bu nedenledir ki Ahilik teşkilatı içinde oluşturulan düzen eşitlik, adalet, demokrasi gibi değerlerden beslenmiş ve günümüze model olmuştur. Ahilik teşkilatına dair günümüze model olabilecek bir diğer önemli unsur bu yapı içinde kurulmuş olan Bacıyân-ı Rum (Anadolu Bacıları) teşkilatıdır. Bacıyân-ı Rum Ahilik teşkilatının kadın kolları olmasının dışında dünyadaki ilk kadın sivil toplum örgütüdür. Bacıyân-ı Rum bütünüyle Ahilik ilkelerine göre erkeklerle aynı şekilde çalışmaktaydı. Bu nedenledir ki Bacıyân-ı Rum, kadınların toplumsal hayata nasıl dahil olması gerektiğine ilişkin önemli bir örnek, simge oluşturmuşlardır. Bu kitapta, Bacıyân-ı Rum teşkilatının kurucusu olan Fatma Bacı'nın ve teşkilat yapısının tanıtılarak Türk kadının tarihteki yerinin ve sağlamış olduğu toplumsal faydaların bir kez daha hatırlatılması hedeflenmiştir.
    95,00 ₺

   

Ürünler 1 - 10 / Toplam 42

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5