Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kültür Kitapları

   

Ürünler 31 - 40 / Toplam 252

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  1. HULASATÜ'L-HAKAYIK VE MEKTUBAT-I HACE MUMAMMED LUTFİ

    HULASATÜ’L HAKAYIK VE Mektubat-ı Hâce Muhammed Lutfî Efe Hazretleri kendisinde çerağlayan nur-u ilâhiyî bu eseriyle bizimle paylaşıyor. Bizi âşıkâne, ârifâne, âlimâne, mürşidâne şiirleriyle irşâd ediyor. Hisli, hikmetli, nazlı niyazlı şiirlerinde hem aruzu hem hece veznini kullanıyor. Eser kalbi selîme ulaşmanın yollarını anlatan mahdûmu Seyfeddin Efendi’ye ait bir mukaddime ile başlıyor. -Arabî-Farisî Gazeller -Silsile-i Şerif -İlticâ-nâme -Mirâcü’n Nebî -Mevlüdü’n Nebî -DİVANÇE -Mesnevîler -Destanlar -Mersiyeler -Na’t-ı Habibi Rahman -Duâ-i Huccâc -Mânîler, Kıtalar, Fertler ile devam ediyor. 848 Sayfa 16,5 x 24 cm Şamua Kağıt Renkli Baskı Yaldız Baskılı Lüks Cilt
    475,00 ₺
  2. HADİS KIVILCIMLARI (ŞİHAB'ÜL-AHBAR TERCÜMESİ)

    Zaman içinde gelişen ve niseller arasında yerleşen kültürel değerlerin oluşmasında, Hadîs-I Şerîfler’in harç olma oranı, diğer harçlardan daha fazladır. Bu durum, sahâbe döneminden îtibâren, sözlü ve yazılı kesintisiz çabalar sonucu oluşmuş bir mayadır. Yüksek seviyede hizmet gayreti gösteren klâsik şahsiyetlerden biri de, Mısırlı âlim ve devlet adamı Kuzâ’î (ö: 454/1062)’dir. Onun bu maksatla ortaya koyduğu Şihâb’ül-Ahbâr adlı Hadis, kitabı, tarihin uzunca bir diliminde, kalıcı kültür hizmeti yapmıştır. Hayatın pratiklerinden hareket eden Anadolu ulemâsı ile; ahlâk, kültür, san’at, eğitim, hikmet gibi değerleri ön plânda tutma eğiliminde olan çevreler, Şihâb’ül-Ahbâr’dan çok yararlanmışlardı. Özellikle Anadolu Selçukluları ve Anadolu Beylikleri ile Osmanlı’nın yükselme devri sonlarına kadar tedavül eden bu eser, son üç asırdır arka plâna düşmüş durumdadır. Yirmi seneyi aşan bir süredir; başta Şihâb’ül-Ahbâr ve Müsned’üş-Şibâh olmak üzere, Kuzâ’î’nin Türkiye kütüphanelerinde bulunan bütün eserleri, mikrofilmleri çektirilerek, inceleme ve değerlendirilmeye tâbi tutulmuştur. Bu arada, Şihâb’ül-Ahbâr’ın târihi izlerinin tesbîti maksadıyla, plânlı bir şekilde, anadoludaki mîmârî eserler, müzeler ve bir kısım yazma eser kütüphâneleri de, 1983-1989 yılları arası yaz aylarında, yerlerinde görülmüş ve incelenmiştir. 24 x 16.5 cm ebadında, ciltli, 516 sayfa, avrupa kitap kağıda baskılıdır. -
    350,00 ₺
  3. GENÇLER İÇİN HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V) HAYATI VE İSLAM ESASLARI

    Âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (a.s.)’in hayatını her insan ve özellikle Müslümanlar öğrenmelidir. Çünkü O, insanlar için en güzel bir örnek oluşturmuştur. Bu kitap, Peygamber Efendimizin hayatını bütün insanlığa özellikle gençlere O’nu daha iyi tanıma fırsatı vermek ve özlü olarak anlatmak amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca Hz. Muhammed (a.s.)’in tebliğ ettiği İslâm dininin esasları da ana hatlarıyla tanıtılmıştır. Böylece hem Peygamber Efendimiz hem öğrettiği “tevhid dini” bir bütün hâlinde verilmeye çalışılmıştır. Yararlı olması dileğimizle...
    100,00 ₺
  4. HACE MUHAMMED LUTFİ (EFE HAZRETLERİ) HAYATI, ŞAHSİYETİ VE ESERLERİ

    Efe Hazretleri'nin ruh dünyasının mimarlarının, içinde yetiştiği gönül muhitini belgeler ışığında özenli bir çalışmayla okuyucusuna sunan Muhterem Hüseyin Kutlu'nun önsözünden: Bu çalışma ona ait belge ve bilgilerin bir araya getirilerek sunumundan ibaret sayılabilir. Hâce Seyfeddin Efendi'nin sohbetlerinden, Efe ile görüşen muhtelif kimselerin hatıralarından tespit ettiğim notları gözden geçirdim. Efe Hazretleri Vakfı Araştırma Grubu tarafından Efe Hazretlerinin yaşadığı manevî ve coğrafi muhiti içine alan sesli ve görüntülü tespitlerde bulunuldu. Efe Hazretleri'nin yöre ağzıyla okunan gazelleri ve tekke musikî formunda yapılan diğer besteleri notaya alındı. Hâce Hüseyin Efendi'den başlatılarak günümüze kadar Efe Hazretleri'nin şeceresi hazırlandı. Hüseyin Kutlu'nun bu çalışması tarihe not düşecek önemli bir vesika değerindedir. Efe Hazretleri'nin hayatını, mektuplarını, menakıbını, eserlerinden güzel sanatlara yansıyan hat, tezhip, naht, çini, kalem işi, minyatür, nakış ve ebru örneklerini, musikiye yansıyan beste, usul ve notalarını, tam şeceresini bu kitapta bulabilirsiniz. BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEY Eser sekiz bölümden oluşuyor; Birinci bölümde Hacı Feyzullah Efendi, Ketencizâde, Seyyid Mîr Hamza, Muhammed Küfrevî, Hâce Hüseyin Efendi hakkında yeterli bilgiye sahip olabiliyoruz. İkinci bölümde Efe Hazretleri'nin hayatı ayrıntılı olarak doğru belge ve bilgiler ışığında anlatılmış, ayrıca bu bölümde altın silsiledeki mana erlerinin kısa biyografileri verilmiştir. Üçüncü bölümde Efe Hazretleri'nin şahsiyeti, kendi şiirlerinden örneklerle anlatılmış. Yine Efe Hazretleri'nin toplumdaki sosyal, dini, ilmi gelişmelerle nasıl yakından ilgilendiği kendi ifadeleriyle ortaya konulmuş. Dördüncü bölümde Efe Hazretleri'nin eserleri ve ardına bıraktıklarına yer verilmiş Efe Hazretleri'nin mektupları teberrüken takdim edilmiştir. Beşinci bölümde daha sonra tamamının yayınlanması düşünülen Efe Hazretleri'nin hayatından kesitler menkıbeler bölümünde didaktik bir üslupla anlatılmıştır. Altıncı bölümde: Efe Hazretleri'nin sözlerinden oluşan altmış adet hat-tezhip-minyatür eser okunuşları ile birlikte takdim edilmiştir. Yedinci bölümde: Efe Hazretleri'ne ait otuz sekiz adet bestelenmiş eser notalarıyla birlikte sunulmuştur. Sekizinci bölümde ise titiz bir çalışmayla hazırlanan Efe Hazretleri'ne ait şecere unutulmamıştır. Bu kıymetli eser nereye gittiğini bilmeden, fırtınalı denizlerde kaybolan asrın buhranlı insanı için hem safa bahşedecek hem de doğru yolu gösterecek cihan-kıymet bir eser
    500,00 ₺
  5. AMME CÜZÜ YORUMU

    Amme cüzündeki namaz sureleri hariç nebe suresinden leyl suresine kadar olan 15 surenin yorumundan oluşan bu kitapta İslam dininin, evrenin, uzay, galaksilerin sırları yanında, nefsin mertebeleri, kader ve cennet-cehennem sırları anlatılmaktadır.
    27,00 ₺
  6. AYET-EL KÜRSİ YORUMU

    Ayetül Kürsi islam insanının hayatını nurlandırması gönlünü güzelleştirmesi için büyük bir mesajdır. Eğer bu mesajı hakkı ile anlamak Rasüllulah efendimizin istediği gerçek imana ulaşmak arzusu tanıyorsanız günümüz fizik astrofizik, biyolojik ve diğer bilimsel verileri de gözönünde bulundurarak hazırlanan bu kitabı heyecanla okuyup kavrayacağınızdan şüphemiz yoktur.
    16,00 ₺
  7. TÜRKİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE ANADOLU MUCİZESİ

    Batı tarihçileri Anadolunun Türk-İslâm sentezinde billurlaşmasını, tarihin çözülmez olayı olarak nitelendirmektedirler. Olaylara klâsik tarih eleştirisi açısından bakılınca, başka türlü yargıya varmak mümkün değildir. Binlerce yıl boyu Anadolu sayısız kavimlerin arenası olmuş ama hiçbiri kalıcı olamamıştır. Acaba bu mucize nasıl doğmuştur? İşte bu küçük kitabımızda tarihe mânâ penceresinden bakarak sorunun cevabını getiriyoruz. 13.5 x 19.5 cm. ebadında, 288 sayfa, kitap kağıdı, renkli karton kapak.
    16,00 ₺
  8. BAKARA SURESİ YORUMU

    Kitap, bakara suresinin ilk 54 ayetinin yorumlarından oluşmaktadır. Burada özellikle gayba iman, namaz, infak gibi insan hidayetinin üç temel şartı ile münafıklar, fasıklar, Ademin yaratılışı ve yahudilerin taktikleri konusunda Cenabı Hakkın buyruklarını okuyacaksınız.
    24,00 ₺
  9. EVRENDEKİ MUCİZE

    Yazar bu kitabında sizi önce dış dünyaların, evrenin sonsuzluklarında gezdirecek, sonra iç dünyamızın bitmez derinliklerine götürecek. Ve siz, yazanla okuyanı aynı noktada seyredeceksiniz. 13.5 x 19.5 cm. ebadında, 160 sayfa, kitap kağıdı, renkli karton kapak.
    23,00 ₺
  10. GÖNÜL PENCERESİNDEN FAHR-İ KAİNAT EFENDİMİZ

    Dr. Haluk Nurbakinin yaratılanların en yücesi, en şereflisi; insanlığı ölüm uykusundan uyandıran ilâhî sevda, kâinatın gözbebeği, Fahr-i Ebedîsi, canımız, sırrımız, nurumuz, Yüce Efendimiz. Seni anlatmaya cüret ettiğim için beni affet..diyerek Peygamber Efendimizi anlatan muhteşem eseri. 13.5 x 19.5 cm. ebadında, 160 sayfa, kitap kağıdı, renkli karton kapak.
    23,00 ₺

   

Ürünler 31 - 40 / Toplam 252

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6