Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kültür Kitapları

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 82

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. EĞER SENİ SEVMESEYDİM

    “Bir ömür boyu” yetmezdi bana... Ben seni severek... Cenneti istemeyi öğrendim; ve sonsuzluğu... Uykuyu uysal bir kedi gibi yanıma alıp, şafak vakti ettiğim dualarda... Sana ve sevgime bakıp... Rabbimi öğrendim... O’nun büyüklüğünü öğrenmenin mümkün olmadığını öğrenip... Hayreti öğrendim...
    100,00 ₺
  2. KIŞ BEBEĞİ

    – Aşk mı, dedi kadın. Sanki Yavuz âşık olamazmış gibi! – Aşk, dedi Yavuz. Yaşadığıma, daha doğrusu hissettiğime ilk anda ben de isim koyamadım. Ama olsa olsa aşk olurdu bunun adı. Çünkü iptal oldum bir anda. Bir anda bir duygunun potasında eridim âdeta. Eridim ve bittim. Kadın dikkat kesildi. Dinlediğini açıkça belli etti ve sanki her hâliyle “Anlat, eğer aşkı anlatacaksan acele et.” der gibiydi. Yavuz “Artık anlatmayacağım.” Deyip kalksa, gelmek için bu kadar inat eden kadın neredeyse onu durduracak ve konuşmasını tamamlamasını rica edecekti. Bu durum Yavuz’a bir anda fazlaca güven duygusu verdi ve her hâline yansıdı. Kadın zekiydi. – Aslında bana ne. Bu saatten sonar aşk… Ve ustaca umursamaz tavrını takındı hemen. Yavuz avucunun içinde hissettiği bir şansı kaçırmak üzere olduğunu anlayıp konuşmaya başladı hemen…
    75,00 ₺
  3. LEYLA'DAN MEVLA'YA (GÜLNİHAL'E MEKTUPLAR)

    Gülnihal, Bu topraklar için söylenecek nice sevda türkülerimiz var. Her ne kadar hayallerimiz mayınlanmaya çalışılsa da. Söylenecek çok türkümüz var dilimizde ve gönlümüzde. Bu topraklar için nice hülyalarımız var. Yurt denen toprakların kılıç ile kazanıldığını ancak adalet ile yüceldiğini, ilim ve teknik ile yükseldiğini, dua ile bereketlendiğini de iyi biliriz. Kalem ve kâğıdı değerli biliriz. Bu yüzden bizim nazarımızda kalem, kılıçtan keskindir. Bir de öfkemiz keskindir… Öfkemiz de kendi şahsımızdan, nefsimizden dolayı değildir. Kendi öfkemiz kör bir bıçak misalidir. Kesmez. Bu kadere teslim olup kader karşısında boynumuzun kıldan ince olduğuna delâlettir. Bunu bilmezler de her daim öfkemizi denemeye kalkarlar. Usanmazlar…
    95,00 ₺
  4. MEHMED AKİF

    Süleyman Nazif, “İstiklâl Marşı” ve Safahat şairi Mehmed Âkif’in en aziz ve yakın dostlarındandır. Yüzyıl önce büyük felâketlerin yaşandığı ülkemizde aynı hicranı duymuş, aynı ızdırabı terennüm etmiş, aynı hüznü yaşamışlardır. Hem Mehmed Âkif hem de Süleyman Nazif, bu mübarek milletin değerlerine bağlanmış, vatana sevdalanmış, bayrağa âşık olmuş iki fikir, ideal ve iman adamıdır. Süleyman Nazif’in kaleme aldığı ve Mehmed Âkif hakkında yazılan ilk kitap özelliği taşıyan bu kitapta Türkçenin ve İstanbul’un büyük sanatkârını daha yakından tanıma fırsatı bulabiliyoruz. Eserde, Çanakkale Destanı’nı en iyi anlatan şairimizin İslâm’ın derdiyle dertlenen mizacını, iç dünyasının zenginliğini, derin hislerini, ulvî fikirlerini, yüksek ideallerini ve geleceğe dair ümitlerini, yani “Asım’ın Nesli”ni görebiliyoruz. Milletimizin çok sevdiği ve her zaman rahmetle andığı İstiklâl Şairimiz Mehmed Âkif, bugün Edirnekapı Şehitliği’nde masher sabahını ve ebedî hayatı bekliyor. Yanı başında da Süleyman Nazif yatıyor. Bugün yaşananları daha iyi idrak edebilmek için dünkü acıları ve sevinçleri bilmek gerekiyor. Mehmed Âkif’i hakkıyla tanıyabilmeniz için bu eserle sizi geniş ufuklu bir yolculuğa davet ediyoruz.
    75,00 ₺
  5. MAKEDONYA GAMZESİ

    Üstün İnanç, romanında İstanbul’un ‘dersaadet’ dönemine gidiyor ve ‘Kaybettiğinin farkına varmak, aramaya başlamanın ilk adımıdır.’ diyerek okuyucuyu, geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Dönemin net bir fotoğrafının tarafsız bir gözle çekildiği romanda Batılı devletlerle İşbirliğine giren Jön Türkler, Hareket Ordusu ve 31 Mart Vak’ası ibretle anlatılıyor. Manastır ve Selânik’te başlayan hain örgütlenmeler ile İttihat ve Terakki’nin Abdülhamid’e karşı hareketleri ele alınıyor.
    130,00 ₺
  6. NASIL FATİH OLDU? (FATİH'İN FATİH OLMASINDAKİ SIR)

    “Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın... Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!” Arif Nihat Asya Nasıl ki, bir binanın dayanıklı olması temelindeki sağlamlıkta gizliyse, Fatih’in fatih olmasındaki sır da çocukluğunda aldığı eğitimde gizlidir. Nasıl Fatih Oldu? kitabı Fatih gibi dünya çapında büyük bir hükümdarın, cihangir bir devlet adamının sırrını okuyucuyla paylaşmak için yazıldı. Fatih’in yetişmesindeki sırlar nelerdir? Şehzade Mehmed nasıl Fatih’e dönüştü? Fatih’i kimler nasıl yetiştirdi? Fatih olana kadar hangi süreçlerden geçti? Fethe giden yolda, hangi kaynaklardan beslendi? Fetihteki başarı sırları nelerdi? Fatih’in liderlik şifreleri nelerdi? Bugünün Fatih’lerini yetiştirmek mümkün mü? sorularına Nasıl Fatih Oldu? kitabımızda cevap bulacaksınız.
    125,00 ₺
  7. NİSABÜ'L MEVLEVİ (MEVLEVİLİK YOLUNUN ESASLARI)

    Hz. Mevlâna’nın baş eseri Mesnevî, baştan başa bir kültür âlemidir ve evrensel eserler arasında bu kitabın seçkin bir yeri vardır. Tasavvufla ilgili eserler ve şiirler arasında ise bir benzeri yoktur. Mesnevî âlimler, edipler, şairler kadar devlet adamları, esnaf ve halk tarafından da gittikçe artan bir ilgiyle sevilerek okunmuştur. Mesnevî’nin iyi anlaşılması için şerhleri yapılmıştır. Mesnevî şârihlerinin piri, hiç şüphesiz Şeyh İsmail Ankaravî’dir. Ankaravî, Mesnevî’den seçmeler yaparak Farsça Nisâbü’l-Mevlevî eserini hazırlamış ve eseri hakkında şunları söylemiştir: “Mevlevî olanlar bu eseri başucu kitabı olarak gereğince amel etmek üzere gece gündüz okumalıdırlar. Bu okuma sonucunda kendileri için nefsin elinden kurtulmak, tarikat hâllerini kavramak ve sonunda yüksek makamlara ulaşmak suretiyle Mesnevî’nin hakikatlerini anlama noktasına gelir.” Mevlevî yolunun esaslarını, Mevlevîlikteki seyr-i sülûk durumunu anlatan ve Mesnevî’yi en güzel şekilde özetleyen Nisâbü’l-Mevlevî’yi son asrın Mesnevî şârihlerinden “Tahir’ül-Mevlevî” Türkçeye çevirmiş ve sayın Bekir Şahin günümüz Türkçesiyle eseri yayına hazırlamıştır.
    125,00 ₺
  8. OSMANLIDA DARBELER, İHANETLER, İSYANLAR

    Bizde darbelerin tarihi eskilere dayanır. Osmanlıda izleri unutulmayan darbelere sık sık şahit olunmuştur. Bunlar o devirde ‘kıyam’, ‘isyan’ ve ‘kalkışma’ şeklinde tanımlanmış ama hepsi de ‘ihanet’ olarak addedilmiştir. Bâbıâli’nin usta ismi Gürbüz Azak, Osmanlı tarihi boyunca meydana gelen darbe, ihanet ve isyan hareketlerini bu eserde anlatıyor. Bu teşebbüslerin sonuçları ve padişahları devirmek isteyenlerin akıbetleri bir film şeridi gibi gözler önüne seriliyor. Osmanlı Sarayı’na kafa tutanlar ve padişahları tahtlarından indirip kendi heves ve isteklerine uygun kişileri o makamlara oturtmak isteyenler, genelde başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimleriyle hem toplumda lanetlenmiş hem de şiddetle cezalandırıl-mışlardır. Bugünü daha iyi anlayabilmek için, dünü bilmek ve anlamak gerekiyor.
    125,00 ₺
  9. ORHAN GAZİ (OSMAN GAZİ OĞLU)

    Orhan Gazi, üç kıtaya yayılan cihan ülkesi, Devlet-i Aliyye’nin, yani Osmanlı Devleti’nin ikinci padişahıdır. Babası, Devletin kurucusu Osman Gazi’den devraldığı mesuliyetin idrakinde olan Orhan Gazi, bu sorumluluğun hakkını vermiş ve daha babası hayatta iken Bursa’yı fethedip başkent yapmış, Avrupa kıtasına ilk kez o asker çıkarmış, civar iller ile birlikte Osmanlı’yı büyütmüştür. Osmanlı, Orhan Gazi ile Devlet sistemleştirilmeye başlanmış, muhtelif müesseleler ve teşkilâtlar kurularak, Devlet’in önü açılmıştır. Yapılan imar ve ihya çalışmaları ile Osmanlı şehirleri, cazibeli birer ticaret ve sanat merkezi hâline dönüşmüştür. İlk Osmanlı parası olan akçe sikkelerini bastıran, ilk vezir ataması yapan, Başkent Bursa’ya bağlı sancaklara kadılar tayin eden ve civardaki beylikleri Osmanlı’ya biat ettiren Orhan Gazi’dir. Vakıf sistemini kuran, ilk düzenli Osmanlı ordusunu kurup donanma çalışmalarını başlatan ve ilk defa kanunlar çıkaran da Orhan Gazi’dir. Kayı Boyu’nun Devlet olma düşüncesinin temeli Osman Gazi ile atılmış, Orhan Gazi ile bu fikir, tam mânasıyla sistemleştirilerek hakikate dönüşmüştür. Osman Gazi Oğlu Orhan Gazi, Cavit Ersen’in ikinci tarihî romanıdır. Daha önce Ertuğrul Gazi Oğlu Osman Gazi’yi neşreden Mihrabat Yayınları’nın bu romanında, Orhan Bey’in hayatını, askerî dehasını ve mücadelelerini keyifli bir yolculuk eşliğinde okuyacaksınız.
    125,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 82

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5