Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kültür Kitapları

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 27

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. BÜYÜK OSMANLI PROJESİ

    Bir bakıyorsunuz Belçika'da bir "Türk köyü", bir bakıyorsunuz Himalayaların eteklerindeki Keşmir'de kendilerine "Osmanî" diyen Türk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği... İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın son Osmanlı İçişleri Bakanı'nın torunu olduğu haberi gazete manşetlerinde çınlarken, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin Filistinli bir Osmanlı'nın torunu çıktığı haberi düşüyor önümüze. Sarkozy'nin de Castro’nun da atalarının Osmanlı Yahudisi çıkması yetmiyormuş gibi, besteci Wagner'in Sultan Abdülaziz'den para yardımı istediğini, Sultan Abdülhamid'in Pasteur'e beraber çalışma teklifinde bulunduğunu öğreniyoruz hayretle. Mustafa Armağan Büyük Osmanlı Projes'’nde bu nicedir unuttuğumuz dünyanın kapılarını cömertçe açıyor önümüze ve bize bir hafıza tazelemesi çalışması öneriyor. "Hatırla onu!" ikazı, kitabın her satırından tütüyor, giderek "Hatırla özünü!" uyarısına bürünüyor. Osmanlı'yı, yaşadığı çağların küresel aktörü olarak konumlandıran, bu yüzden küreselleşen dünyamızda bunu daha önce yaşamış Osmanlıların birikiminden yararlanmanın önümüzü görmemize yardım edeceğini vurgulayan yazar, hem "küresel tarih" çalışmalarına Osmanlı’nın katkılarına işaret ediyor hem de Osmanlı tecrübesinin tesadüfi bir 'oluşum' değil, bilinçli bir 'proje' olduğuna dikkat çekiyor. Büyük Osmanlı Projesi, "Bir kere başarılan niye bir kere daha başarılamasın." diye sancılananların el kitabı olacak.
    265,00 ₺
  2. GENÇLER İÇİN ABDÜLHAMİDİN KURTLARLA DANSI

    Mustafa Armağan'ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan'ın Kurtlarla Dansı... Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz... Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı "kurtlar"la çevrili bir gemiyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi. Hasta Adam'ın mirasının paylaşılması 1850'lerde gündeme gelmişti. 1878'de Rusya karşısındaki kayıplar emperyalizmin iştahını kabartmıştı ve İstanbul'da darbe üstüne darbe yapılıyordu. Önce Sultan Abdülaziz'e yapıldı darbe, sonra V. Murad'a cinnet geçirtildi. Sanıldı ki, Osmanlı'nın kaderi pamuk ipliğine bağlı. Nitekim Sultan Abdülhamid tahta geçtiğinde İngiliz Dışişleri Bakanı, kendisini tehdit etmiş, 'Ayağını denk alsın, ona da öncekilere yaptığımızı yaparız' demişti. Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir destanın düğmesine basıyordu. Elinizdeki kitap, bugüne kadar 500 bine yakın okura ulaşan Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı serisinden gençler için seçilmiş ve uyarlanmış en ilgi çekici bölümleri içermektedir. Kitabın bu haliyle de siz gençler tarafından beğenileceğini umuyoruz.
    140,00 ₺
  3. KAZIM KARABEKİRİN GÖZÜYLE YAKIN TARİHİMİZ-1

    "19 Nisan 1919'da Trabzon'a çıktım…" Kazım Karabekir Paşa İstiklal Savaşı'nın bugüne kadar göz ardı edilen, gösterilmeyen, yazılmayan taraflarını inceliyor. Tarihe yeni bir gözle bakmak isteyenler için muhteşem bir araştırma... Karabekir Paşa'nın askeri ve siyasi hayatında haksızlıklara uğraması yetmiyormuş gibi, tarih kitaplarından da emekleri silinmişti. Doğu Cephesi'nde zafer üstüne zafer kazanarak makûs talihimizi yenen Paşa, Sevr'i yırtan ilk antlaşmanın altına imza atmıştı. Savaş sonunda adına "Şark Arslanı" diye posterler basılıyor, özellikle Doğu'da savaşın gerçek kahramanı sayılıyor, adı efsaneleşiyordu. Ne olduysa savaş sonunda oldu ve Karabekir önce ordudan uzaklaştırıldı, derken Meclis'te mücadele ederken görüldü, sonra partisi kapatıldı ve ertesi yıl İstiklal Mahkemesi'nde idamla yargılandı. Gözetim altında tam 13 yılını geçirdi. İstiklal Savaşı'nı birlikte başlattığı ve en zayıf anında "Emrinizdeyim Paşam" diye desteklediği Mustafa Kemal Paşa ve çevresine eserleriyle muhalefet etti. Mustafa Armağan, 1918-1922 dönemini Karabekir Paşa'nın ağzından aktarıyor. Yıllardır susturulmuş olan Paşa'yı konuşturuyor. Onun gözüyle tarihimizi sarsan 4 yılın hikâyesini yazıyor.
    170,00 ₺
  4. BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İSMET İNÖNÜ GERÇEĞİ

    Geldi İsmet, kesildi kısmet Mustafa Armağan, İnkılap Tarihi'nin hesabı verilmemiş dosyalarından birini daha açıyor. Karşınızda "Tek Adam"ın "İkinci Adam"ı İnönü'nün gerçek yüzü. Görünüşte hep kazanmış gibiydi. Genelkurmay Başkanı, Garp Cephesi Kumandanı, Hariciye Vekili, Lozan "kahramanı", Başvekil, bir daha Başvekil, CHP Genel Başkanı, Milli Şef, Reisicumhur, bir daha Başvekil… Bir zamanlar hakkında kahramanlık destanları yazılırdı. Karşılığında da kise-i şahaneden binlerce lira ihsanlar dağıtırdı İsmet Paşa. 1950'lerde Demokrat Parti karşısında üç seçim kaybederek hezimete uğradı. Milletin kendisini istemediğini anlamamakta inat etti. Tabii iktidardan düştükten sonra etrafı tenhalaştı, Tek Parti devri boyunca baskıyla mühürlenen ağızlar açıldı, eleştiriler ve suçlamalar birbirini takip etti. 27 Mayıs o cenazeyi diriltmeyi denedi, silah zoruyla yeniden başbakan yapıldı. Sonra kendi partisi ona isyan bayrağı açtı ve nihayet bu defa CHP'deki koltuğunu Ecevit karşısında kaybetti. Böylece daha hayattayken tarihin en büyük 'loser''arından biri unvanını mezar taşına kazıttı. Ne o halkını sevdi, ne de halkı onu. Geldi İsmet, kesildi kısmet sözü 1940'larda halkın dilinden düşmedi. Mustafa Armağan, İnönü efsanesini belgeler ve bilgiler ışığında çürüttüğü kitabında "Zafersiz Kahraman"ın iç yüzünü olanca çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
    260,00 ₺
  5. GERÇEK TARİHİN PEŞİNDE

    • Osmanlı hangi tarihte kuruldu? • Padişahın özel odasında ne gibi şifreler var? • Kanunî Nuh'un gemisini aramış mıydı? • Günümüzde Kanuni'ye ne gibi iftiralar atılıyor? • "Muhteşem Yüzyıl" mı? "Muhteşem Rezalet" mi? • Mithat Paşa bizim Neron'umuz muydu? • Mason olan Osmanlı padişahı kimdi? • Libya'ya bakan, hatta başbakan ihraç ettik mi? • Mimar Sinan, Mihrümah Sultan'a gerçekten âşık oldu mu? Tarihine hayret nazarlarıyla bakmayanlar ondaki canlılığı, renkliliği ve ilginçliği de göremezler. Oysa tarihe delici bir nazarla bakıldığında bugün olup bitenlerden çok daha fazla hayret edilecek olaya rastlamak mümkündür. Eski ABD başkanlarından Harry Truman'ın dediği gibi "Bilmediğimiz geçmiş dışında dünyada yeni bir şey yoktur". Gerçek Tarihin Peşinde tarihimizde bilinmeyen, unutulan ve yitirilmiş gerçeklerin fark edilmesi yönünde cesurca bir girişim. En önemlisi de "bu tarih"in, Türkiye'nin geldiği noktaya yakışmadığı kanaatinde.
    205,00 ₺
  6. ABDÜLHAMİD'İN KURTLARLA DANSI-2

    Oyun yeni baştan başlıyor... Tarih yeniden yazılıyor... Kurtlarla dans devam ediyor... Mustafa Armağan Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2'de yine özgün belge ve bilgilere dayanarak Sultan Abdülhamid'in bugüne kadar anlatılmayan yönlerini okurlarına sunuyor. Abdülhamid'siz bir yüz yıl yaşadık. Onun yokluğunda bir imparatorluğun un ufak oluşuna ve o enkazın içinden "küçük Osmanlı" diyebileceğimiz Misak-ı Milli fikrinin doğuşuna tanık olduk. Şimdi toparlanıyoruz ve yeniden küresel bir aktör olma yolundayız. Artık ufuklara bakarken kendimizden daha eminiz. Bu açılımlar döneminde bir tarih açılımı, dolayısıyla Abdülhamid açılımı kaçınılmaz. Türkiye'ye eğitimde altın çağ yaşatan, Küba'ya ajan gönderen, Singapur'a cami yaptıran, Sri Lanka'ya okul açtıran, New York'taki Webb'den Londra'daki Quilliam'a özel görevler veren, Belarus'un ıssız köylerinde adı hâlâ camilerde anılan bir Abdülhamid bu... Her sayfasında şaşıracağınız bir kitap...
    310,00 ₺
  7. ABDÜLHAMİD'İN KURTLARLA DANSI-3

    Hasret, minnet ve rahmetle andığımız Sultan II. Abdülhamid'i Türkiye'ye ve Arap dünyasına tanıtan ve bugüne kadar 450 bine yakın okura ulaşan Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı serisi yeni ufuklara yelken açıyor elinizdeki kitapla. "Biz Hasta Adam değiliz. Sadece yatağından taşan bir nehre benziyoruz”, demiş ve eklemişti Ulu Hakan: "Görevimiz, nehrin taşan kollarını tekrar yatağına toplamaktır. Bunu başarabilmek için ihtiyacımız olan zindeliği ancak İslamiyetin gücünde bulabiliriz." Hem o nehrin taşırılma ve yeniden yatağına döndürülme hikayesi bugün de devam etmiyor mu? Sultana yönelik ihanetler, darbe girişimleri ve suikastler bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan"a ve temsil ettiği millete yöneltilmiyor mu? Sultana Firavun ve Yezid diyen hainler aynı yaftaları Erdoğan'a yapıştırmak için seferber olmadılar mı? Tarih bugündür ve Yıldız Külliyesi ile Beştepe Külliyesini bir asır sonra buluşturan sır kitapta açığa çıkıyor. Okurken tarihin ışığında geleceğe yürüyen bir milletin kendisine lider inşa etmedeki azim ve kararlılığına şaşıracaksınız. İlk kez göreceğiniz bilgi, belge ve görselleriyle tadına doymayacağınız bir kitap tutuyorsunuz elinizde.
    310,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 27

  1. 1
  2. 2
  3. 3