Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kültür Kitapları

   

Ürünler 31 - 40 / Toplam 82

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  1. YENİDEN İSTİKLAL

    Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük bir savrulma yaşadı. Ülkenin geleceğine kasteden bu hareketi sadece bir ‘darbe’ olarak tanımlamak doğru olmaz. Bu, darbenin ötesinde ülkemizi parçalama ve yok etme hareketiydi. Zira içerideki ihanet grupları ve dışarıdaki ezelî düşmanlarımız şer odağı olarak kenetlenmiş, birleşmişlerdi. Saldırdılar ama başaramadılar, imanlı nesiller tarafından püskürtüldüler. Ama büyük milletimiz bu ‘hayasız akın’a dur dedi ve istilacılara izin vermedi. İşte o şanlı gecenin, yaşanmış o destanın kitabıdır Yeniden İstiklal. Ömrünü düşünmeye, yazmaya ve eser vermeye adamış tam 41 yazar o gecede yaşadıklarını anlattılar. Hislerini dile getirdiler. Yazarlar ve aydınlar çağlarının tanığıdır. İşte bu yazılar, o şahitliklerin terennümü, devlet ve millet bütünlüğünün özü, özetidir. Türkiye’de yaşayan halkın son büyük destanının hikâyesi veya Yeniden İstiklal’i...
    150,00 ₺
  2. İSTİKLALDEN İSTİKBALE

    Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde sadece alçak ve kanlı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmadı. O menfur gecede, “İslam’ın son kalesi” kabul edilen ülkemizin, istiklal ve istikbali de fütursuzca tehlikeye atılıyordu. Emperyalist Batı’nın oyuncağı ve kuklası olan kirli bir örgüt, bize düşman sömürgeci ülkelerden aldığı desteğe rağmen başarılı olamadı. Yarım asırdır beslediği hain emellerine kavuşamadı. Büyük oyunu fark eden aziz milletimiz, yollara düştü, meydanlara indi ve güzel vatanımızın ihanet örgütlerine ve düşman devletlere peşkeş çekilmesine izin vermedi. İstiklal Harbi’nde nasıl zafer kazanıldıysa 15 Temmuz’da da aynı şanlı ecdadın kahraman torunları, kiralanmış askerlerin kara tanklarına karşı tarihî direniş gösterdiler, ihanete yol vermediler. Kitaptaki yazılar, o kapkaranlık zifiri gün ve gecelere düşülmüş tarihî ve bilgilendirici notlardır. Geleceğin tarihçileri, bu yazı, intiba, hatıra, duygu ve düşüncelerden yola çıkarak, destanlar yazmış büyük bir milletin uyanışını, dirilişini, direnişini ve şahlanışını yeni nesillere anlatacaklardır.
    130,00 ₺
  3. YÜZYILLIK HASRET KUDÜS 1917

    Neden “Kudüs 1917”? Çünkü Kudüs ve Mescidi Aksa, Fahri Kâinat Efendimizin (s.a.v.) Mi’raca yükseldiği yerdir. Müslümanların ilk kıblesidir. Hz. Ömer’in (r.a.) fethiyle, bütün Müslümanlara emanet edilen mukaddes beldemizdir. Kudüs Yılı ilan edilen 2017 neden önemlidir? Çünkü: Hz. Ömer’in gönderdiği İslam Orduları Başkumandanı Ebu Ubeyde bin Cerrah’ın, 637’de Kudüs’ü fethetmesinin 1380. yılı, Kudüs Fatihi Sultan Selahaddin Eyyubi’nin, 1187’de şehri Haçlılardan kurtarmasının 830. yılı, İlk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim Hanın, 1517’de Kudüs’ü Osmanlı idaresi altına almasının 500. yılı, İngilizlerin Birinci Dünya Savaşında 9 Aralık 1917’de, Kudüs’ü işgal etmelerinin 100. yılı, İsrail’in 7 Haziran 1967’de, Kudüs’ün tamamını işgal ederek başşehir ilan etmesinin ise 50. yılıdır. 100 yıl önce “kaybolan mukaddes topraklar” elimizden nasıl çıktı, kimler kapalı kapılar ardında hangi anlaşmaları yaptı, hangi casusluk örgütleri bu savaşın sonucuna önemli etkide bulundu, hangi kumandanlar kahramanca savaştı, hangileri cephelerde bozguna sebep oldu? Bütün bu soruların cevabını Kudüs 1917 kitabında bulacaksınız. Gerçek tarihî olaylar içinde isimsiz kahramanların fedakârlıklarını ve Gazze-Kudüs-Filistin cephesinin akıl almaz sıkıntı ve zorluklarını öğrenecek ve kahraman ecdadımızı rahmetle anacaksınız.
    150,00 ₺
  4. KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ (ARSLAN YÜREKLİ RİCHARD'A KARŞI)

    Bugünü anlayabilmek için dünü bilmek gerek. Bugün Ortadoğu kaynıyor, Kudüs gündemden düşmüyor. Çünkü Kudüs'e hâkim olan bir bakıma bölgeye de egemen olur. Bunun şuurunda olan İslam kahramanı Selahaddin Eyyubî, bundan tam 830 yıl önce Kudüs'ü Haçlıların elinden kurtarıncaya ve İslam topraklarına katıncaya kadar yememiş, içmemiş ve gece gündüz bu fetih rüyasını görmüştür. Büyük Sultan kalabalık Haçlı ordularını 1187 tarihinde mağlup etmiş ve Kudüs-ü Şerif'i işgalcilerin elinden kurtarmıştır. Bu fetih Selahaddin Eyyubî'nin Müslümanlara en büyük hediyesi olmuştur.
    150,00 ₺
  5. DELİ YUSUF

    Bu benim ilk romanım. İyi de, ne gerek vardı diyebilirsiniz, anlatayım: 1950, Demokrat Parti’nin iktidar yılı. Bu partiyi iktidara taşıyanlar, nesiller boyu itilip kakılan kesimdi. Ünlü okumuşların, üniversite hocalarının, varlıklıların, eşrafın, gazetecilerin boya çaldığı, iftiraya boğduğu günlerde bizim insanımız önü alınmaz bir hevesle Demokrat Parti için çırpındı, onu sahiplendi. Hatta bu yolda fena hırpalandı. Ben, bu inanılmaz 1950 zaferini gerçekleştiren insanların tam ortasında idim. Çocuk aklımla onlardan oldum ve çekilmez çileleriyle sarsıldım. Olayların tamamı gerçek. Bana sadece sıraya koymak düştü. Romanımı, Türk milletini küçümseyenlere atılmış bir tokat sayabilirsiniz. Veya, bir inanılmaz bayram sonrası gene işine gücüne dönen Şoför Âkiflere, Terzi Hulûsilere, Kalaycı Receplere, Deli Yusuflara, Sarhoş Tahirlere sıcak bir teşekkür. Bu roman, yazılmamışın ardına düşüştür.
    100,00 ₺
  6. EVDE OKUL OKULDA KALİTE

    “Mezun olunan iyi bir okul iyi bir referanstır ama her şey değildir. Üstün özellikler, fark üreten meziyetler olmazsa diploma ne yapsın!.. Günümüz dünyasında sadece bilgi yeterli mi!.. Bu kitap, evde ve okulda, çocuklara ve gençlere, üstün özellikler ve fark üreten meziyetler verebilmek için uygulanabilir bir program sunuyor. Çocuk yetiştirme üzerine pratik ve orijinal yöntemler veriyor. Hemen her bölümde evde uygulamaya dönük ve eğitim kurumlarında kaliteyi ciddî anlamda artırıcı apayrı sürprizlerin, hiç duymadığınız orijinal fikir ve programların olduğunu göreceksiniz. Eğer uygulanmaya çalışılırsa, her aile ve okul ortamına tatlı bir heyecan ve hareketlenme getirecek farklı bir eser var elinizde.” Bu sözleri zaman haklı çıkardı. Eser, birçok aile ve eğitimcinin uygulama kitabı oldu. Eğitimdeki yeni müfredattan yıllar önce ortaya konduğu için ayrıca ilgi gördü ve tavsiye edildi. Tecrübeler şunu söylüyor: Kitabınızı kaptırmayın!..
    165,00 ₺
  7. OKUMAYI SEVDİRME PROJESİ

    Çocuklara, öğrencilere, yetişkinlere okuma sevgi ve alışkanlığı kazandırmak için yüzden fazla kolay uygulanacak yollar sunan bir eser. Başta sınıf, Türkçe ve edebiyat öğretmenleri olmak üzere bütün öğretmenlere, Bütün bilinçli anne babalara, Bütün bilinçli anne baba adaylarına, Bütün okul ve kurum yöneticilerine, Okumanın temel ihtiyaç olduğunu düşünen herkese! Okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için hediye edilecek bir eser! Okuma alışkanlığı kazanmak kazandırmak isteyenler için, sürekli masa üstünde, çantada, el altında bulunması gereken ve “Neler yapabiliriz?” diye bakılacak bir eser.
    150,00 ₺
  8. YAĞMUR KANLA BAŞLADI

    Yağmur Kanla Başladı, Makedonya Gamzesi’nin devamı olmakla birlikte, başlı başına bir dönem romanıdır da. Çünkü Balkan Faciaları’nın ardından koca devletimizin tükeniş zillerinin çalmaya başladığı sıkıntılı günleri anlatmaktadır. Klasik tiplerimizin dışında, sahneye yeni çıkan kahramanlarımızın hepsi tarihî şahsiyetlerdir. Birinci Cihan Savaşı’na giden yolda, dönemin siyasi ve sosyal şartları bu eserde bir arada anlatılıyor. Talan edilen Yüce Devlet!.. 31 Mart olaylarını tertipleyen ve Sultan Abdülhamid’i tahttan indiren politikacıların pişmanlıkları!.. Trablusgarp hezimeti!.. İkinci Balkan Bozgunu’nun acı yüzü!.. Ordusuna siyaset bulaşmış Osmanlı’nın çaresizliği!.. Her zaman olduğu gibi, olaylara kültür planından baktık. Başarabildikse ne mutlu!..
    100,00 ₺
  9. AŞKIMI TAŞLA YAZDIM

    Aydınımıza irfan birikimini kazandıran en önemli faktörlerinden birisi, geçmişimizdeki mirasımızdır. Tarihimiz bu bakımdan onurla anacağımız malzemeyle doludur. Ne var ki, bizler hep ileriye baktığımız için geçmişteki çabaları ve fedakârlıklarıyla bizim geleceğimizi hazırlayan insanları yeteri kadar anlayamadık. Bu, ilahiyattan edebiyata, sosyolojiden mimariye, tıptan astronomiye kadar her alanda böyle bir talihsiz örtü altında tutulmuştur. Artık, geçmişin zengin birikimi olmadan önümüzü açmamızın zor olacağını kavradığımız bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu noktada, dikkate alacağımız isimler elbette sayılamayacak kadar çoktur. Bu dikkat noktası içerisinde mimariye baktığımız zaman, bizim üzerinde durmamız gereken en önemli isimlerden birisi kuşkusuz Mimar Sinan’dır. Bir Anadolu çocuğunun, devşirme yoluyla Saray’a intikaliyle ülkeye kazandırdığının fotoğrafını irdelemek gerekiyorsa, Sinan’ın hayatına gizlenen ayrıntıları kavramak icap edecektir. 50 yaşında ‘Ser Mimarânı Hassa’, yani bugünkü diliyle; ‘Osmanlı Devleti’nin Başmimarı’ olmuşsa, bu cevherin mayalandığı kaynağı ve onun yoğrulduğu hamuru, pişirildiği fırını çok iyi bilmemizde büyük fayda vardır. Elinizdeki bu çalışma, Sinan’ın toprağından bir Yazar’ın, Muhsin İlyas Subaşı’nın çok uzun ve yorucu bir araştırma ve eserlerini inceleme çabasından sonra, Sinan’la ilgili diğer iki kitabındaki birikimin burada roman üslubuyla anlatılan seçkin bir ürünüdür.
    165,00 ₺
  10. AKSULTAN ABDÜLHAMİD (KIZILDAN BEYAZA)

    Batmış bir imparatorluğu bin bir zahmetle ve tek başına 33 yıl omuzunda taşıyan, öldüğü gün tabutunun peşi sıra, “Bize ekmeği on paraya yediren adam!” diye, halkının sitayişle övdüğü bir liderdi Abdülhamid. Fakat; ABD ile 1947 yılında yapılan ‘Fulbright Anlaşması’ sonucu, Milli Eğitimimiz ve kültür hayatımızı, tümüyle Emperyalizmin emrine teslim ettiğimizden itibaren onun adı okul kitaplarımızda “Kızıl Sultan” olarak anılmaya başlandı. Ancak; Toplumsal huzurun namusunu, kendini halkın fikir işçisi gören, “kişisel çıkardan” arınmış, özüne sadık gerçek aydınlarımız çoğalınca da; onu kızıldan gri renge çevirdik. Şimdi; Aksultan Abdülhamid’in üstündeki gri rengi beyaza dönüştürmek bu kitabı okuyanlara düşüyor!
    150,00 ₺

   

Ürünler 31 - 40 / Toplam 82

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6