Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kültür Kitapları

   

Ürünler 61 - 70 / Toplam 252

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
  1. YASİN SURESİ YORUMU

    Yasin suresi efendimizin şanının kainata ilanıdır. Kuranın kalbidir. Bu kitap, Yasin suresinin ahiret hayatı, kıyamet ve diriliş, insanın madde ve nefsi, astrofizik hikmetler ve diğer sırlarıyla doludur
    18,00 ₺
  2. YÜCE İSLAM BÜYÜKLERİ

    Sevgili okuyucu! İlim dünyamızın yıldızlarından hikmet ehli bir doktor olan Halûk Nurbâki fizik dünyamızda aramızdan ayrılalı iki yılı aşkın bir zaman oldu. Ama müşahede ettiğim şey, gönlün toprak altında çürümediği ve ceryan vermeye devam ettiğidir. Gönül sultanlarının gönül pınarlarının çoşkunluğu, hayat suyu misâli ölü ruhların diri ve heyecanlı tutuyor. Koca Yunus'un dediği gibi, gönül sultanlarının türbeleri ehl-i dil sîneleridir. Yine gönül sultanlarımızdan yüce Mevlânâ'nın şu çağrısına kulak verelim: Biz gidince arama türbemizi yerlerde Ehl-i dil sînelerinde yeri var kabrimizin. Evet o sultanları, gönüllere yansıyarak hayattarlıklarını sürdürüyorlar. Bu iki sene zarfında nice meclislerde veya ferdi görüşmelerimizde değerli üstad Halûk Nurbâki'nin gönüllerde ne kadar sevildiği, sînelerde ne kadar canlı tutulduğuna şahid olduk. Hem de hiç görmeden, tanıma imkânı bulmadan... İşte yeni bir kitabı daha... Yüce İslâm Büyükleri... İstanbul'a her ay çoşkuyla devam eden İslâm Anneleri Konferansları sonrasında, Fahr-i Kâinat Efendimiz'in mutluluk çağından unutulmaz tabloların, zevklerin aktarıldığı Yüce İslâm Büyükleri Konferansları'ın çözümlerini de Yüce İslâm Büyükleri adında bir kitap hâlinde dikkatinize arz ediyoruz.
    45,00 ₺
  3. HAC İBADETİ

    Güzel dinimizin ibadetleri, bizi, Rabbimizin rızasına ulaştırmakla birlikte hayata da bağlar. Bunlardan hac, hem bedeni hem de mali ibadetlerin özelliklerini içeren müstesna bir ibadettir. Hac ibadetinin yaraarları, hem dünyevi hemde uhrevidir. Uhrevi yarar, mağrifet ve rıdvan (Allah' ın rızasına kavuşmak)' dır. Dünyevi yararları ise irfani, ahlaki ticari ve ictimai menfaatler olmak üzere pek çoktur. Böyle önemli olan hac ibadetinii, gereksiz ayrıntılara girmeksizin kısa ve özlü bir şekilde ve manevi derinlikleriyle, sembolize ettiği anlamlarıyla bu kitapta anlatmaya çalıştık. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde hac ve umre ibadeti ile ilgili bilgiler verilmiş; ikinci bölümde ise hac ve umre ibadetinin uygulamaları gösterilmiştir. Resimle, şekiller ve haritalarla konu kolayca anlaşılır hale getirilmeye çalışılmıştır. Yararlı olması dileklerimizle...
    35,00 ₺
  4. GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMA SANATI (HİTABET-DİKSİYON)

    Hiç şüphe yoktur ki, sözde büyüleyici bir etki vardır.? Hadis. İnsanlar konuşarak anlaşırlar. Birçok şey konuşarak sonuçlanır. Bir anlaşma yapmada, satış ve pazarlamada, siyasette, öğretmenlikte, dinî görevlerde ve hayatın diğer konularında başarılı olma, tesirli güzel söz söylemeye bağlıdır.Toplum hayatının her dalında güzel söz söylemesini bilenler, toplumun en önünde yer alabilirler. O hâlde güzel konuşabilme her insanın ihtiyacıdır. İşte bu kitapta hitabetin, güzel konuşmanın tekniği, uygulamalı olarak örneklerle anlatılmaya çalışılmıştır. 19.5 x 13.5 ebadında, Avrupa kitap kâğıdına basılı, renkli karton kapak, 270 sayfa.
    40,00 ₺
  5. HASTAYA VE HASTALIKLARA ŞİFA KİTABI

    Ağır hastalıklara tutulmuş kardeşlerime faydalı olması, hastalıklarının maddî, fizikî acılarının yanında iman, sabır ve şükürle manevî yönden yüce makamlara ışık hızıyla yükselttiğini bilmeleri ve teselli bulmaları için bu kitap yazılmıştır. İnşallah faydalı olur. Hastanelerimizde yatarak tedavi gören kardeşlerimizin morallerini yükselteceğine inandığımız bu kitabı oku-malarının veya kendilerine okunmasının, iyileşmelerini hızlandıracağını umarız. Bütün hastalara şifa dileklerimizle...
    55,00 ₺
  6. İSLAMDA ALTIN YÜZÜK KULLANIMI

    Peygamber Efendimiz, yaşadığı dönemde çevresinin, vefât ettikten sonra da kendisine inananların hep ilgi odağını oluşturmuştur. Bu sebeple, O’nun her sözü, her davranışı ve her tavrı, çevresince tâkib edilmiş, değerlendirmeye tâbi tutulmuş ve aynı titizlikle de gelelcek nesillere aktarılmıştır. Erkeklerin çeşitli maksatlarla altın yüzük kullanması mes’elesi de, öteden beri hep gündemde tutulan konulardan biri durumundadır. Konunun bu yönü dikkate alınarak, otuz seneyi aşkın bir süredir açtığımız bir “altın yüzük dosyası”nın muhtevâsını, derli toplu bir yazı ile kamuoyunun bilgisine sunma ihtiyâcı duyulmuştur. Bütün davranışlarında Hz. Peygamber Efendimize uymak isteyen kardeşlerimize faydalı olacağı düşüncesiyle bu kitabı yayınlamaktan Damla Yayınevi mutluluk duyar. 19.5 x 13.5 cm ebadında, karton kapak, 1. hamur kağıda baskılı.
    30,00 ₺
  7. İSLAMDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM TARİHİ

    Dr. Ahmed ÇELEBİ Tercüme: Prof. Dr. Ali YARDIM Bu eser, Kahire Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Ahmet Çelebi’nin Cambridge Üniversitesinde hazırlamış olduğu doktora çalışmasıdır. Yazar, başta İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, Türkiye, Mısır, Suriye ve Irak olmak üzere doğu ve batı ülkelerindeki pek çok ilim adamı ve kütüphanelerle temaz kurarak “İslâm’da Eğitim-Öğretim Târihi” konulu araştırmasını derinleştirmiştir. Kaynakların seçiminde ve tetkîkinde son derece titiz davranan yazar islâm eğitim-öğretim sâhasında daha önce yapılmayan bir çalışmayı gerçekleştirmiştir. Üniversite çevrelerine olduğu kadar, okuma ve öğrenme aşkı gün geçtikçe artıp seviye kazanan halkımıza da hitap edecek durumda olan eser, bütün bu özellikleri ile İslâm araştırmalarında eksikliği dâima duyulan bir boşluğu doldurmuştur. Bu değerli esiri, Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Sayım Prof. Dr. Ali YARDIM, Arapça ve İngilizce baskılarını karşılaştırarak ve yazarın kullandığı kaynakları da gözden geçirerek, güzel bir Türkçe ile irfan hayâtımıza kazandırmıştır. Kültürümüzde büyük bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu eseri neşretmekle yayınevimiz, değerli bir hizmeti yerine getirmenin sevincini yaşamaktadır. 24 x 17 cm ebadında, ciltli, 384 sayfa, avrupa kitap kağıda baskıdır.
    300,00 ₺
  8. İSLAM TASAVVUFU ÜZERİNE

    Prof. Muhammed TANCÎ Çeviren: Prof. Bekir TOPALOĞLU Bu kitap, Prof. Muhammed Tancî tarafından İbn Haldûn’un Şifâ’ü’s-sâ’il adlı eserine yazılan nukaddimeden alınmıştır. Muhammed Tancî tasavvuf disiplinine genel bakış yapan Şifâü’s-sâ’il’I neşre hazırlarken eserin baş tarafına 100 sayfalık bir mukaddime yazmış, bunun kırk sayfaya yakın bölümünü İslâm’da tasavvuf hareketinin ortaya çıkışı ve gelişmesine ayırmıştır (s. L-LXXXVII). İlmî bir anlayış ve üslûp içinde kaleme alınan bu bölümün Arapça aslı ile Türkçe tercümesini bir arada yayınlamayı faydalı bulduk. Eserin hem gililenen okuyucara hem de ilâhiyat alanında lisans üstü öğrencilerine faydalı olacağı düşünülmüş, bu sebeple de tercümede metne sadakatin gözetilmesi yanında okuyucu tarafından kolayca anlaşılması için mümkün olduğu kadar Türkçe söyleyişe de özen gösterilmeye çalışılmıştır. 19.5 x 13.5 cm ebadında, avrupa kitap kağıda baskıdır.
    90,00 ₺
  9. İSLAM İNANCI (İMAN VE ESASLARI)

    Yüce dinimiz İslâm’ı doğru öğrenip iyi kavrayan kimse, şüphesiz iyi de uygulayabilir. Bu açıdan doğru bilgi çok önemlidir. Bilindiği gibi dinin temelini iman konuları oluşturur. Çünkü İslâm dininin ana konularından biri olan iman, hem dinin özünü oluşturur, hem de yaratılışın ve evrenin sırrını açıklar. Bu konular, çok açık, herkesin anlayabileceği şekilde ve yeterince anlatılmalıdır. Devrin idrakine benimsetecek şekilde açıklanmalıdır. Bu kitapta, Din konusundaki bütün bilgileri, imanın açıklamasını, İslâm imanının altı esasını genişçe bulacaksınız. Damla Yayınevi, halkımızın zevkle okuyup faydalanacağı İslâm İnancı’yla ilgili bu değerli eseri yayınlamaktan kıvanç duyar. 19.5 x 13.5 cm ebadında, avrupa kitap kağıda basılmış, 232 sayfa ve renkli karton kapak.
    90,00 ₺
  10. KASİDE-İ BÜRDEYİ (TÜRKÇE SÖYLEYİŞ)

    Coşkun bir peygamber şâiri olan Muhammed Bûsîrî, Hz. Peygamber için birçok kasîde yazmışsa da onu şöhretin zirvesine taşıyan Kasîde-i Bürde'dir. Şâirin el-Kevâkibü'd-dürriyye fî medhi hayri'l-beriyye adını verdiği bu kâside onun olgunluk döneminin bir ürünüdür ve kendisi hayattayken, kasîdeye Abdüsselam b. İdris el- Merrakuşî ve Şâme el Makdisî tarafından birer şerh yazılmıştır. Onun İslâmî edebiyat alanında bu kadar çok tanınması ve menkıbelere konu olması şâirin gördüğü bir rüyadan kaynaklanmaktadır. Rivayete göre hayatının sonlarına doğru felç hastalığına yakalandığı bir sırada akşam yatarken, hastalığına şifa vermesi için Cenab-ı Hakk'a dua ve niyazda bulunan şâirin rüyasına Hz. Peygamber girer ve ondan kendisi için yazdığı kasîdeyi okumasını ister. Bunun üzerine Bûsîrî: "Yâ Resûlullah, ben sizin için birçok kasîde yazdım, hangisini emredersiniz" deyince Hz. Pygamber, kasîdenin ilk beytini okuyarak istediğini belirtir. Şâir kasîdesini okumaya başlar. Resûlullah da duyduğu memnuniyetten iki yana sallanarak sonuna kadar büyük bir zevkle dinler. Bitince de yatmakta olan hasta şâiri ödüllendirmek üzere hırkasını (bürde) çıkarıp üstünü örter ve eliyle vücudunun felçli kısmını sıvazlar. Bûsîrî heyecanla uykudan uyanır; gördüğü rüyanın zevkiyle toparlanmaya çalışırken vücudunda felçten bir eser kalmadığını farkederek sevincinden ne yapacağını şaşırır. Bu sırada şafak söküp sabah namazı vakti yaklaşmıştır. Şâir abdest alıp mescide gitmek üzere evden çıkar ve yolda Ebû'r Recâ denilen bir dervişle karşılaşır. Derviş ondan Hz. peygamber için yazdığı kasîdeyi ister; Bûsîrî de hangi kasîdeyi istediğini sorunca Ebû'r-Recâ: "Hani bu gece Resûlullah'ın huzurunda okuyordun ve o da büyük bir zevkle dinliyordu, işte onu" der... 160 beyit ve 10 bölümden oluşan kasîde, aruzun basit bahriyle yazılmış olup yapı ve üslup bakımından son derece sağlam ve liriktir. İslam dünyasında Kasîde-i Bürde kadar meşhur olan, onun kadar çok okunan ve üzerine şerh, haşiye, tahmis, tesdis, tesbi, taştır ve nazireler yazılan başka bir kasîde yoktur. Denebilir ki, Bûsîrî kasidesinde Hz. Peygamberi merkeze alarak coştukça coşmuş ve bir bakıma İslâm'ın destanını yazmıştır. Öyleyse gönül konuşunca dile susmak düşer. 180 Sayfa 23,7 x 16,7 Ebedında Tezhib Süslemeli Kapak ve iç Sayfalar Kuşe Kağıt
    250,00 ₺

   

Ürünler 61 - 70 / Toplam 252

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9