Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Roman

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 70

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. ÖZGÜR KUDÜS'ÜN ŞİFRESİ (SELAHADDİN EYYUBİ)

    Selahaddin Eyyubi, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın işgal altında olduğu bir dönemde ve menfaat hırsına kapılan Emirlerin idaresindeki İslam beldelerinin parça parça olduğu bir coğrafyada, acaba neler yapmıştı? Nureddin Zengi'nin attığı sağlam temeller üzerine onun İslâm Birliğini kurmak için verdiği mücadele, sekiz asır öncesinden bize çok ibretli dersler vermektedir. Birbirinin kanını dökmekten çekinmeyen, düşmanının ekmeğine yağ süren, fitnecilerin oyuncağı haline gelmiş olan Müslümanları, İslam'ın bayrağı altında toplamayı başaran Selahaddin Eyyubi, zihinlere de Kudüs’ü kurtarma şuurunu yerleştirmişti. İslam ülkelerinin günümüzdeki parçalanmış durumuna çok benzeyen bir dönemde Selahaddin Eyyubi'nin hayatı boyunca uyguladığı siyaset, bize Özgür Kudüs'ün Şifresini vermektedir. Yeter ki onun hayatını dikkatlice okuyup bize verdiği mesajları anlayabilelim.
    145,00 ₺
  2. DEHLİZDEKİ SIR

    İki cesur çocuk; Mert ve Yusuf. İki tehlikeli tarihî eser kaçakçısı: Sansar ve Bay Logan... Ayasofya'nın altından başlayan dehlizler... Sırlarla dolu duvarlar... • İstanbul'un gizemli dehlizlerinde dolaşmaya var mısın? • Çocuklar, kimseye fark ettirmeden suçluları takip edebilecekler mi? • Duvarlardaki esrarengiz yazıları nasıl çözecekler? • Hazineye kim daha önce ulaşacak? Bütün bu soruların cevabı, sayfaların arasında!... Tek solukta okuyacağınız, heyecan dolu bir serüven sizi bekliyor!
    180,00 ₺
  3. KUŞ KÖPRÜ

    Bir Sevda Romanı Hayat anaforunda aşkına ve inancına sahip çıkma mücadelesi “...Bu konuşmalar sırasında Ali soğuk soğuk terler döküyordu. Bu güne kadar bu denli çaresiz ve yapayalnız kalmamıştı. Babasının dediği gibi hayatı tüm acı yönleriyle öğrenmişti hem de bu genç yaşında. Kendisinden çok ailesi için hatta Zeynep için endişelenmeye başladı. Korucu Şehmus’un anlattığı şeyler gerçekleşir ve sevdiklerine bir zarar gelirse o zaman kahrından ölürdü. Onca insanın kendi aleyhinde şahitlik yapması durumunda tek başına kendisini nasıl haklı çıkarabilirdi?..” Akıcı bir dili ve sürükleyici bir üslubu bulunan Kuş Köprü’yü, edebiyatseverler bir çırpıda okuyacaklar. Anadolu iklimini ve insanlarımızın hasbi yaşayışını dile getiren eser, aslında bizim hikâyemiz.
    165,00 ₺
  4. KORKU LABİRENTİ

    Zeynep, Elif, Soykan ve Miraç, yaz tatilinde dalış kursuna giden üç arkadaştı. Dalış eğitimleri sırasında Hayalet Adası, adındaki adanın kıyısında dalış yaparlar. Bu dalışları sırasında köpek balıklarıyla karşılaşıp yanlışlıkla bir deniz altı mağarasına sığınırlar. Ama o mağara hiçte sığınılacak bir yer değildir. Orada aniden açılan bir kapıdan içeri giren dört arkadaş; içinde gizem ve korku bulunan bir labirentin içinde bulurlar kendilerini. Bu labirentte görünmez biri veya birileri sürekli bu gençlere oyunlar oynamaktadır. Gençler, bu korku labirentinin içinde acaba nelerle karşılaşıyorlar? Bu oyunları oynayanlar kimler? Gençler, bu labirentten çıkmayı başarabilecekler mi?
    180,00 ₺
  5. NEKBE 1948

    NEKBE NEDİR?Edebiyatçı yazar Nurettin Taşkesen, 70 Yıllık Filistin Dramı Nekbe 1948 (Büyük Felaket) adlı eseri Mihrabad Yayınları tarafından yayımlandı.
    15 Mayıs 1948’den sonra siyonistlerce gerçekleştirilen katliam, baskı ve sürgünler sonucunda 750 bin Filistinli evinden, köyünden, toprağından uzaklaştırılmış, kendi ülkesinde veya başka ülkelerde mülteci durumuna düşmüştü. Filistinliler sürgüne giderken ev ve işyeri anahtarlarını da yanlarına almışlardı. Dolayısıyla anahtar bu büyük acının sembolüdür. Anlamı ise “Evlerimize geri döneceğiz” demektir. Filistinliler bu güne büyük felaket anlamında “NEKBE” demişlerdi. Kudüs 1917 kitabının yazarı Nurettin Taşkesen’in kaleme aldığı 70 YILLIK FİLİSTİN DRAMI NEKBE 1948 BÜYÜK FELAKET kitabı, gerçek olaylara dayanan büyük felaket “NEKBE”nin belge roman niteliğinde anlatımıdır.

    125,00 ₺
  6. YAZIKLAR ÇIKMAZI

    Yaşadığı dönemin sosyal, kültürel ve siyasi hayatını hafızasında yaşatan ve bunları geliştirip kaleme döken değerli romancımız Üstün İnanç, Yazıklar Çıkmazı’nda 1940’lı yıllarda başlayan ve 1960’lı yılların sonuna kadar devam eden baskı döneminden bir kesit sunuyor. İnandığı ve inandığını yaşadığı için zulüm altında tutulan, horlanan ve dışlanan halkımızın değerlerine sahip çıkışının hikâyesidir roman. Zengin bir dile ve akıcı bir üsluba sahip olan İnanç, ağır baskılar sonucu sosyal buhranlar yaşayan toplumumuzun bu çıkmazdan kurtuluşunun çarelerini de gösteriyor. Roman, yakın tarihimizdeki siyasi ve sosyal çekişmeleri anlatırken bir ailenin ve milletin, inandığı değerleri yaşamak uğruna verdiği büyük mücadelenin hikâyesini de dile getiriyor.

    150,00 ₺
  7. GALAKTİKA UZAY İMPARATORLUĞU

    Andromeda Galaksisi'nde bulunan Galaktika adlı gezegendeki insanlar, diğer komşu gezegenlerdeki akıllı yaratıkları boyundurukları altına almışlar ve büyük bir uzay imparatorluğu kurmuşlardı. Burada kurulu ve her şeyiyle yolunda giden bir düzen vardı. Ta ki İmparator Seta'nın aniden ölümüne kadar... İmparatorluğu adil bir şekilde yöneten Seta'nın ardından Galaktika Uzay İmparatorluğu'nda oluşan yönetim boşluğu, beraberinde karmaşıklığı da getirecekti. En başından beri imparator olmayı ve bunu sonuna kadar hak ettiğini düşünen Zegar, bu niyetini diğer yöneticilerle paylaşınca olanlar olur. Bencilliği ve kötü karakteri yüzünden kimse tarafından sevilmeyen Zegar sürgüne yollanır. Sürgünü hazmedemeyen Zegar için hiçbir şey bitmiş değildir. Kötü planlarını uygulamaya koyan Zegar, imparatorluğu oluşturan diğer gezegenlerde büyük bir karmaşa çıkarır. Zegar'ın planları işe yarayacak mı? Galaktika yöneticileri ve ordusu onu durdurmayı başarabilecek mi? Zegar, hayalini kurduğu imparatorluğu sonunda ele geçirebilecek mi? TÜR / TEMA: • Bilim Kurgu - Teknoloji, Robot, Uzay, Macera ETİKETLER: • Bilim, Teknoloji, Gelecek, Uzay, Uzay Üstü, Gezegen, İmparatorluk, Uzayda Yaşam, İnsan İlişkileri, Bencillik, Hırs, Yardımlaşma, İnsanlık, Robot
    180,00 ₺
  8. SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR

    “Sevmek Ölmekle Başlar” diyor Murat Başaran. Bir kitap için oldukça düşündürücü isim bulmuş. Birisine korkunç gelen ölüm olayı, bir diğerine sevgili ölüm olur. Mesele farkı idrak etmekte. Murat Başaran’ı okursanız yakaladığı üslûbu ve ördüğü tefekkür motifli cümleleri biraz hayret, biraz da takdirle karşılarsınız. (Abdurrahim Karakoç)

    Murat Başaran tarihi ve manevi motifleri ustaca yerli yerinde kullanıyor. Dili çok sade olmasına rağmen, şiirli ve zengin...Kendisinden çok güzel eserler bekliyorum... (Ahmet Kabaklı)

    Bakın, Murat konuşuyor. Diyecekleri var: Aklın son hududundan derlenmiş, taze, istikametli... Keşke bütün Murat’lar aynı konuşsa. Sevmek... bir kolay bir zor. Ölmek… bir kolay bir zor. Başlamak... bir kolay bir zor. Ama, Murat’ı dinlemek bi hoş. Dolu dolu oluyor şimdileriniz. İçinizde bir çalar saat ansızın kendini hatırlatıyor, ötüyor. Murat konuşuyor çünkü. (Gürbüz Azak)

    125,00 ₺
  9. ZÜLCENAHEYN

    Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın soyu nereden gelmektedir? Seyyid midir? Onu anlayabilmek için ondan önce tanımanız gereken iki kişi kimdir? Babasının ruhî sıkıntıları onu nasıl etkiledi? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin ilk hocası kimdi? İlim tahsiline kaç yaşında başladı? İsmail Fakirullah Hazretleriyle nasıl tanıştı? Tillo Dergâhı’nda kaç yıl kaldı? İlim yolunda arkadaşları kimlerdi? Payitahtta padişah 1. Mahmut tarafından tarafından nasıl karşılandı? Marifetname’yi nerede yazdı? Yazarken yaşadığı ilginç hadiseler neydi? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ömrü boyunca nerelere kaç seyahat yaptı? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Erzurum’a küskün mü vefat etti? Neden Erzurum yerine Tillo’ya defnedildi? Erzurumlu İbrahim Hakkı… 77 yıllık bir ömre sığdırılmış şairlir, seyyahlık, bilgelik… Bilinen en meşhur eseri Marifetname ve dahası bilinmeyen onlarca eseriyle yaşadığı asrın çok çok ilerisinde bir büyük tasavvuf erbabı, bir büyük bilim adamı... Dünyevi ve uhrevi ilimlerde bir deha… İki Kanatlı yani Zülcenaheyn… Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri...
    145,00 ₺
  10. DEMİR PENÇE SUZİKO -AVRUPA MACERASI-

    Kahramanlarımız Alper, Oğuz, Caner ve Suziko, kıtalararası yolculuklarına devam ediyor. Bu sefer ki durakları Avrupa Kıtası. Sizce Mısır'daki Giza Piramitlerinden 7 bin yıl önce yapılmış ve Türkiye'de yer alan yapı hangisidir? Ya Einstein'ın doğduğu kent? Peki Kuzey Işıkları nasıl oluşur? Dünyaca ünlü Van Gogh'un ülkesi? Deniz altından geçen ve dünyanın en uzun raylı tüneli hangi iki ülke arasında? Arsenal ve Liverpool maçını izlemek ister miydin? Gezin sırasında ya volkanik dağların patlamasına şahit olursan ne olurdu? Hadi kitabın kapağını aç ve okumaya başla! Çünkü yukarıdaki tüm soruların hatta daha fazlasının cevabı bu kitapta. Yapay zekâ robotumuz Suziko ve kahramanlarımız yeni maceralarıyla seni bekliyor!..
    180,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 70

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5