Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Roman

   

Ürünler 21 - 30 / Toplam 70

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. İNCİ'NİN ANAHTARI

    Daha önce hiç çoook eski bir anahtar buldun mu? Peki ya bu anahtar aynı zamanda çok da gizemliyse ve özel güçleri varsa... Sence neler olur? İnci ve Oğulcan'ın hayatları, buldukları esrarengiz anahtarla değişti. Bir de karşılarına konuşabilen bir Hüdhüd kuşu çıktı. Hüdhüd çocuklara, bu anahtar sayesinde bütün hayvanlarla konuşabileceklerini söylemesin miii! İşte gizem ve macera şimdi başlıyooor!.. İnci ve Oğulcan bu anahtarın sırrını çözmeye karar veriyor. Sen de onlara eşlik etmeye ne dersin? Hadi aç bu kitabın kapağını... Ancak çok dikkatli ol, kapağı açarsan bir daha dönüşü olmayacak bir maceranın içinde bulursun kendini...
    180,00 ₺
  2. DRON SAVAŞÇILARI-5: BÜYÜK KAPIŞMA

    Bu sefer Kenan ve Necdet'in işi oldukça zor. Çünkü öyle bir yerde sıkışıp kaldılar ki onları ne polis teşkilatı ne de dronlar bulabilir. Olaylar gitgide farklı bir hâl alıyor. Yaren, Okan ve Ümit tüm çabalarına rağmen Karanlık Orman'daki gizemi bir türlü çözemiyor. O da ne! Çocukların aklına süper bir fikir geldi. Yoksa yeni bir keşif daha mı geliyor? Tüm emniyet güçleri koca yürekli minik kahramanlarımızın emrinde... Dostlarımız, arkadaşlarının ve ormanda kaybolan insanların nerede olduklarını bulabilecekler mi? Onları sağ salim kurtarabilecekler mi? Bu arada Ayılar, Sırtlanlar ve Karaibo çeteleri arasında nasıl bir çekişme var? Büyük mücadele çok yakın. Tüm çeteler, ellerindeki teknolojik güçlerin hepsini kullanacak. Peki bu çekişmeyi kim kazanacak? İşte serinin final kitabıyla yeniden karşınızdayız. Artık tüm gizem, bir bir gün ışığına çıkıyor. Dron Savaşçıları'nın nefes almadan bir gecede okuyup bitirmek isteyeceğiniz inanılmaz macerası bu kitabın kapağının ardında... Neyse dostum seni daha fazla oyalamayayım ki bir an evvel sen de bu müthiş maceranın tadını çıkar.
    180,00 ₺
  3. ELHAMRA'NIN GÖZYAŞLARI

    Ortaçağ Avrupası'na ilim, sanat ve medeniyeti öğreten Endülüslü Müslümanlar, ne yazık ki aralarındaki kardeşliği unuttular. İslam'ın açıkça yasakladığı kavim asabiyeti yüzünden devamlı birbirleriyle kavga ettiler. Endülüs'te isyanlar ve darbeler asırlar boyunca fırsat kollayan düşmana davetiye çıkardı. Son Beni Ahmer Sultanı Ebu Abdullah, şehri Katolik krallara teslim edip Gırnata'dan ayrılırken, Büşşerât'a giden yol üzerindeki son dönemeçte Gözyaşı Tepesi'nden geriye dönüp Elhamra'ya bakarak ağlamaya başlamıştı. Bunu gören annesi Ayşe Sultan ise ona: "Erkekler gibi savunamadığın ülken için şimdi kadınlar gibi ağla!" demişti. Bu eser, Müslümanların sekiz asır süren medeniyetlerinin taht kavgaları yüzünden sona erişinin hazin hikâyesini dile getirmekte; bu arada askerî ve siyasi zafiyete rağmen, Endülüs'te ortaya konan sanat ve mimarideki mükemmel eserleri de tanıtmaktadır. Elbette bu mimari eserlerin en önemlisi "Endülüs'ün son kalesi" Elhamra'dır. Bu muhteşem kale-sarayın nakışları arasında belki binlerce defa tekrar edilen bir ibare, yegâne galip olanın sadece Allah olduğunu bütün dünyaya haykırmaktadır: Velâ Galibe İllallah
    125,00 ₺
  4. CELALEDDİN HARİZMŞAH -CENGİZ HAN'IN KORKULU RÜYASI-

    Büyük Selçuklu’nun siyasi varisi olan Harizmşahlar, 12. Yüzyıl’da Aral Gölü’nden Hint Okyanusu’na, Kafkaslar’dan Seyhun Irmağı’na kadar çok geniş topraklara sahip bir Türk Devletiydi. Cengiz Han, Harizm ülkesini yakıp, yıkarak Horasan, İran, Irak ve Anadolu’yu istila etmeye hazırlanıyordu. Babası Sultan Muhammed’den kendisine sadece bir saltanat kılıcı kalan Harizmşah’ın son arslanı Celâleddin devleti yeniden kurup, Moğolların önüne bir dağ gibi dikildi. Cihad uğruna gerektiğinde annesini, hanımını ve çocuklarını ölüme gönderecek kadar fedakâr, düşman savaşçılarıyla teke tek dövüşecek kadar cesur, kendisine ihanet edenleri affedecek kadar merhametli bir sultan olan Celâleddin, at üstünde Horasan’dan Anadolu’ya kadar geniş bir coğrafyada ömür tüketmişti. Maksadı Müslümanları yeniden bir araya toplamak ve yaklaşan Moğol tehlikesine karşı hep birlikte karşı koymaktı. Bu kitapta büyük Türk hükümdarı Celâleddin Harizmşah’ın cesaret ve kahramanlık örnekleriyle dopdolu hayatını okuyacaksınız.
    100,00 ₺
  5. DRON SAVAŞÇILARI-4: KARANLIK ORMAN

    Karanlık Orman’da neler oluyor? İnsanlar neden teker teker ortadan kayboluyor? Necdet ve Kenan, Karanlık Orman’ın bu sırrını çözebilecekler mi yoksa onlar da ormanın karanlığında kaybolup gidecekler mi? Şebeke üyelerinin mağarada neler yaptıkları ortaya çıkacak mı? Özel TİM Ekibi mağaraya girip içeride olup biteni keşfedebilecek mi? O da ne? Bir şeyler ters gidiyor. Kahramanlarımız yepyeni bir keşfin peşindeler. Bu sefer tüm emniyet güçleri onların emrinde. Artık onlar devlet hesabına çalışıyorlar. Peki bu keşif, yeni bir dron mu? Bu dronun diğerlerinden farkı ne? Yaren, Ümit ve Okan şebeke üyelerinin dronları ile başa çıkabilecek mi? Peki kasabanın aileleri neden Emniyet amiri ile görüşmek istediler, çocukları neden ortadan kayboldu? Arkadaşlarımız Yaren, Ümit ve Okan yepyeni bir macera ile karşınızda. Hem de soluk soluğa kalıp, heyecandan bir gecede bitirmek isteyeceğiniz bir macera sizleri bekliyor. Hadi, çok fazla zaman kaybetmeden sen de bu soluksuz serüvene bir an evvel başla!
    180,00 ₺
  6. ANADOLU SELÇUKLU SULTANLARI

    Bu roman, devlet gücünün iyi kullanıldığı zaman ülkeyi nasıl hızla ihtişama yükselttiği, kişisel çıkarların devletin önüne geçtiği durumlarda ise nasıl ani çöküş ve felaketlere sebep olduğunun iç sızlatan macerasına sizleri davet ediyor. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kardeş kavgaları bir yana, Baba Alaaddin Keykubad’la yükseliş dönemi, hemen arkasından gelen oğlu II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in saray entrikalarına alet edilmesiyle de çöküşünün sancıları anlatılıyor. Ülkemizin tanınmış yazarlarından Muhsin İlyas Subaşı’nın, tarihî gerçeklere sadık kalarak hazırladığı elinizdeki bu eser, tarihimizin saklı tarafına da ışık tutarak, övünüp gurur duyacağımız kadar, düşündürücü ve zaman zaman da ürkütücü bilgiler aktarmaktadır. Aşkların, ihtirasların, kendi çıkarı için devletin geleceğini hiçe sayan devlet bürokrasisi tarafından çevrilen entrikaların yer aldığı bu eser, objektif bilgileri roman üslûbu ile sunuyor.
    165,00 ₺
  7. DEMİR PENÇE SUZİKO -ASYA MACERASI-

    Kahramanlarımız Alper, Oğuz, Caner ve Suziko, kıtalararası yolculuklarına devam ediyor. Bu sefer ki durakları Asya Kıtası. Asya Kıtası'nın görülmeye değer eşsiz doğal güzelliklerini ve paha biçilmez tarihi zenginliklerini siz de keşfetmek ister misiniz? Siz hiç Dünya'nın zirvesine çıktınız mı? Peki ya nesli tükenmekte olan devasa kaplan ile karşılaşsanız ne yapardınız? Japonya'nın Fuji Dağı, Çin Seddi, Orhun Abideleri, Türk Dünyası, Hindistan, Tahran, Kudüs ve Mekke ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz? Kahramanlarımız, Suziko'nun peşinde olan kötü adamları atlatabilecek mi? Arızalanan Yapay Zekâ Robotu Suziko tamir edilebilecek mi? Suziko hangi devlet adına çalışan bir robot? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası için sayfaları heyecanla çevirmeye hazır ol! Yapay zekâ robotumuz Suziko ve kahramanlarımız yeni maceralarıyla seni bekliyor!..
    180,00 ₺
  8. KUT'ÜL AMARE (OSMANLI'NIN SON ZAFERİ)

    Kut’ül Amare Zaferi, 13.300 İngiliz asker ve komutanının Osmanlı ordusuna kayıtsız şartsız teslim olduğu büyük bir destandır. Bu zafer, Osmanlı ordusunu destekleyen Arap milislerin de katkısıyla kazanılmıştır. İngilizlerin dünyaya rezil olduğu bu savaş, Osmanlı’ya karşı Çanakkale Destanı’ndan sonra kaybettiği ikinci büyük mağlubiyettir. İngiltere, etki altına aldığı bütün ülkelerde bu zaferi tarih kitaplarından sildirmiş ve unutturmaya çalışmıştır. Osmanlı, Halifelik sancağı altında İttihad-ı İslam’ı (İslam Birliği) tesis etmiş ve Müslümanların dünyadaki zalim devletlere karşı güçlenip başarı kazanmasını sağlamıştır. Kut’ül Amare, farklı ırklara ve kültürlere sahip olmasına rağmen İslam ümmetinin birleştiği ve İngilizlere karşı zafer anıtını diktiği bir tarihî harptir. Bugün de büyük acılar çeken ve Haçlı saldırılarına her zaman muhatap olan Müslümanların kurtuluşu, bu birlik ve beraberlik ruhundadır. Dolayısıyla bu dayanışmanın ve ittihadın ne kadar önemli olduğunu Kut’ül Amare Zaferi çarpıcı bir şekilde bize göstermektedir. Kitapta, bu savaşa katılan üst düzey askerlerin hatırat ve günlüklerinden yararlanılmıştır. Eser, devlet arşivlerinden ve Genelkurmay Başkanlığı Arşivi’nden edinilen bilgi, belge, resim ve haritalarla zenginleştirilmiştir.
    125,00 ₺
  9. SÖYLENEMEYEN TARİH

    Yalansız SÖZ güzeldir, yücedir! Dünya tarihine yön veren Hünkâr Fatih ve Yavuz Selim Han ile; yıkılmaktayken devraldığı Devleti Aliyye’yi 33 yıl binbir güçlükle avucunda taşıyan Sultan II. Abdülhamid hakkında niçin özellikle itibarsızlaştırma kampanyaları yapılıyor... Ayrıca; kurduğu, insanı önceleyen düzenle koskoca Bizans’ı dize getiren Osman Gazi ise, niçin ÖRNEK alınmasından korkulup yeterince tanıtılmıyor... Batı kaynaklı planlanmış tarih yerine, ayrıcalıklı ve gerçekleri ön plana çıkaran bu eserde söylenemeyenleri söyledik! Bunu yaparken de; ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez cahiller sınıfından uzak durup; tarihi kanıtlara odaklandık... Sadece, “Başsız düşünen kuyruk olur.” uyarısına kulak vererek, olayları düşünce ve sorgu eleğinde süzüp öyle sunduk okuyucuya.
    145,00 ₺
  10. KURTUBA'NIN ALTIN ÇAĞI

    ENDÜLÜS, acaba sekiz asır süren uzun bir rüya mıydı, yoksa karanlık Ortaçağ Avrupası’na ilim, fen ve sanatı götüren bir büyük medeniyet mi? Kaybolan Cennet Endülüs’e gözyaşı dökmek ve ağıt yakmak yerine, asıl görevimiz bu büyük medeniyeti her yönüyle bütün dünyaya tanıtmaktır. Endülüs’ün her alanda zirvede olduğu devri gözler önüne sermektir. Gece ancak ellerindeki meşalelerle korkarak sokağa çıkabilen Parislilere, Viyanalılara, Romalılara karşılık, Kurtuba halkı aydınlatılmış pırıl pırıl caddelerde geç saatlere kadar güven içinde gezip dolaşıyorlardı. Avrupa temizliği bilmezken Kurtuba’da tam 800 hamam vardı. Temiz su şebekeleri evlerin içine kadar ulaşmıştı. Avrupa’da ancak kralların saraylarında 70-80 civarında kitap varken, Halife II. Hakem’in kütüphanesinde tam 400 bin cilt kitap bulunuyordu. Avrupa’nın ilk kâğıt fabrikası Şatibe’de kurulmuş seri üretim yapılıyor ve tüm dünyaya kâğıt ihraç ediliyordu. Franklar’ın, Roma’nın ve Bizans’ın hayranlıkla takip ettiği, prenslerini eğitim için üniversitelerine gönderdiği, sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli ilim merkezlerinden biri olan Kurtuba’nın bin yıl önceki yaşantısını öğrenince çok şaşıracaksınız.
    125,00 ₺

   

Ürünler 21 - 30 / Toplam 70

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5