Sepet0Item(s)

Sepetinizde hiç ürün yok.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tarih

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 35

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. SUDANLI ZENCİ MUSA

    “Eşref Bey’in emir eri Zenci Musa Omuz vermiş, göğe çıkmış: Nebi İsa” M. Âkif Ersoy “Ben Malta’dan kurtulup Millî Mücadele’nin bayrağını açanlardan birisi olmak şerefine mazhar olduğum günlerde, Musa, o benim kahraman Arabım veremden ölmüş.” Kuşçubaşı Eşref Bir Osmanlı Mücahidi Zenci Musa Sudan’da doğup Üsküdar’da Özbekler Tekkesi’nde vefat eden bir kahraman Osmanlı Askeri ve Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir. Hayatı Girit’te bir Türk mahallesinde başlayan Zenci Musa, Trablusgarp’tan Balkanlara, Çanakkale’den Kudüs’e, Yemen çöllerinden Anadolu’ya kadar yangın neredeyse oraya koşmuş fedakâr ve vefakâr bir yiğittir. Kuşçubaşı Eşref ile Libya çöllerinde tanışmış ve Osmanlı ordusunda son nefesine kadar, gönderildiği her cephede savaşmıştır. En son İngiliz işgali altındaki İstanbul’dan Kurtuluş Savaşı’na destek olmuştur. Yılmamış, yılgınlığa düşmemiş, ümmet bilinciyle Müslüman kardeşleri için hak ve adalet nizamı için canla başla mücadele etmiştir. Bu kitap ile insanlık düşmanlarının emperyalist emellerini gerçekleştirmek için uyguladıkları vahşetlere ve Zenci Musa’nın ibretlerle dolu mücadelesine tanık olacaksınız.
    100,00 ₺
  2. AYASOFYA TEBESSÜMÜ

    17 asır içerisinde varlığını koruyarak günümüze ulaşan bir mabedin macerası zamana karşı verdiği mücadeleyle donanmış vaziyettedir. İnşa edilen ilk ikisinin depremlerde yıkılmasından sonra üçüncü kez yeniden inşasıyla günümüze kadar ulaşan Ayasofya, insanlığın sığınma duygusundaki merkezi rolünü korumayı başarmıştır. Peygamberimiz doğmadan önce 27 Aralık 537’de açılan ve günümüze kadar 1483 yıl boyunca büyük olaylara sahne olan böyle bir eserin kaderi, onu var eden milletin kaderiyle aynı olmamıştır. Çünkü onu inşa eden Bizans yıkılmış, Ayasofya yıkılmamıştır. 571 yılında Peygamberimizin doğumuyla beraber meydana gelen fevkalade olayların yanında Ayasofya’nın kubbesi de depremle sarsılmış ve çatlamıştır. Nihayet “Ni’mel Ceyş” müjdesiyle fetih gerçekleşmiş ve Ayasofya kelime-i tevhid ile nurlanmıştır. Ayasofya’nın etrafında yaşanan dinî ve siyasi olayları Bizans’tan günümüze konu edinen kitap, bu mabedin gözyaşı ve tebessüm hikâyelerini anlatan bir belge roman niteliğindedir. Yayınevimiz, bu kutlu davaya destek olacak “AYASOFYA KİTAPLIĞI” dizisinin ilkini sunmakla iftihar eder.
    100,00 ₺
  3. EZANSIZ YILLAR

    Oğuz’un ak sakallılarından Ayaz Ata’nın Moğollara karşı yaktığı direniş ateşi ile harman olan Anadolu’nun küçük bir kasabasında 7 asır sonra 1930’lu yıllarda yaşananlara uzanacak ve yüreğiniz yanarak kendinizi ömür boyu unutamayacağınız bir zulüm dünyasının içinde bulacaksınız. Vatanını düşmanlar istila etmesin, ezan dinmesin, bayrak inmesin diye iman gücü ile savaşmış, şehit olmuş, gazi kalmış, fakirlik boyunu aşmış, Anadolu insanının imanını elinden almak isteyenlerin hırsını gördükçe kendinizden geçeceksiniz. Kutlu seda o gün kesildi. Ezan, Kuran yasaklandı. Zulüm dışarıdan değil bağrımızdan gelip seccademizin üstüne oturdu. Soyumuzu unutturmak için anlamsız soy isimleri verildi. Bin yıllık imanımızı yüreğimizden sökmek için minare büyüklüğündeki hançerler göğsümüze saplandı. Bu roman olayları bizzat yaşayanların göz yaşları ile anlattıklarını dinleyerek ortaya çıktı. Zulmü yaşayanların anlatırken bile korku ile irkilerek titreyen ses tonları kelimelere dökülüp roman oldu. Türkçe ezanın dayatıldığı zulüm yılları olan EZANSIZ YILLAR’ı okuyun ve özellikle çocuklarınıza okutun.
    125,00 ₺
  4. KURTUBA'NIN ALTIN ÇAĞI

    ENDÜLÜS, acaba sekiz asır süren uzun bir rüya mıydı, yoksa karanlık Ortaçağ Avrupası’na ilim, fen ve sanatı götüren bir büyük medeniyet mi? Kaybolan Cennet Endülüs’e gözyaşı dökmek ve ağıt yakmak yerine, asıl görevimiz bu büyük medeniyeti her yönüyle bütün dünyaya tanıtmaktır. Endülüs’ün her alanda zirvede olduğu devri gözler önüne sermektir. Gece ancak ellerindeki meşalelerle korkarak sokağa çıkabilen Parislilere, Viyanalılara, Romalılara karşılık, Kurtuba halkı aydınlatılmış pırıl pırıl caddelerde geç saatlere kadar güven içinde gezip dolaşıyorlardı. Avrupa temizliği bilmezken Kurtuba’da tam 800 hamam vardı. Temiz su şebekeleri evlerin içine kadar ulaşmıştı. Avrupa’da ancak kralların saraylarında 70-80 civarında kitap varken, Halife II. Hakem’in kütüphanesinde tam 400 bin cilt kitap bulunuyordu. Avrupa’nın ilk kâğıt fabrikası Şatibe’de kurulmuş seri üretim yapılıyor ve tüm dünyaya kâğıt ihraç ediliyordu. Franklar’ın, Roma’nın ve Bizans’ın hayranlıkla takip ettiği, prenslerini eğitim için üniversitelerine gönderdiği, sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli ilim merkezlerinden biri olan Kurtuba’nın bin yıl önceki yaşantısını öğrenince çok şaşıracaksınız.
    125,00 ₺
  5. SÖYLENEMEYEN TARİH

    Yalansız SÖZ güzeldir, yücedir! Dünya tarihine yön veren Hünkâr Fatih ve Yavuz Selim Han ile; yıkılmaktayken devraldığı Devleti Aliyye’yi 33 yıl binbir güçlükle avucunda taşıyan Sultan II. Abdülhamid hakkında niçin özellikle itibarsızlaştırma kampanyaları yapılıyor... Ayrıca; kurduğu, insanı önceleyen düzenle koskoca Bizans’ı dize getiren Osman Gazi ise, niçin ÖRNEK alınmasından korkulup yeterince tanıtılmıyor... Batı kaynaklı planlanmış tarih yerine, ayrıcalıklı ve gerçekleri ön plana çıkaran bu eserde söylenemeyenleri söyledik! Bunu yaparken de; ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez cahiller sınıfından uzak durup; tarihi kanıtlara odaklandık... Sadece, “Başsız düşünen kuyruk olur.” uyarısına kulak vererek, olayları düşünce ve sorgu eleğinde süzüp öyle sunduk okuyucuya.
    145,00 ₺
  6. ZÜLCENAHEYN

    Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın soyu nereden gelmektedir? Seyyid midir? Onu anlayabilmek için ondan önce tanımanız gereken iki kişi kimdir? Babasının ruhî sıkıntıları onu nasıl etkiledi? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin ilk hocası kimdi? İlim tahsiline kaç yaşında başladı? İsmail Fakirullah Hazretleriyle nasıl tanıştı? Tillo Dergâhı’nda kaç yıl kaldı? İlim yolunda arkadaşları kimlerdi? Payitahtta padişah 1. Mahmut tarafından tarafından nasıl karşılandı? Marifetname’yi nerede yazdı? Yazarken yaşadığı ilginç hadiseler neydi? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ömrü boyunca nerelere kaç seyahat yaptı? Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Erzurum’a küskün mü vefat etti? Neden Erzurum yerine Tillo’ya defnedildi? Erzurumlu İbrahim Hakkı… 77 yıllık bir ömre sığdırılmış şairlir, seyyahlık, bilgelik… Bilinen en meşhur eseri Marifetname ve dahası bilinmeyen onlarca eseriyle yaşadığı asrın çok çok ilerisinde bir büyük tasavvuf erbabı, bir büyük bilim adamı... Dünyevi ve uhrevi ilimlerde bir deha… İki Kanatlı yani Zülcenaheyn… Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri...
    145,00 ₺
  7. ANADOLU SELÇUKLU SULTANLARI

    Bu roman, devlet gücünün iyi kullanıldığı zaman ülkeyi nasıl hızla ihtişama yükselttiği, kişisel çıkarların devletin önüne geçtiği durumlarda ise nasıl ani çöküş ve felaketlere sebep olduğunun iç sızlatan macerasına sizleri davet ediyor. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kardeş kavgaları bir yana, Baba Alaaddin Keykubad’la yükseliş dönemi, hemen arkasından gelen oğlu II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in saray entrikalarına alet edilmesiyle de çöküşünün sancıları anlatılıyor. Ülkemizin tanınmış yazarlarından Muhsin İlyas Subaşı’nın, tarihî gerçeklere sadık kalarak hazırladığı elinizdeki bu eser, tarihimizin saklı tarafına da ışık tutarak, övünüp gurur duyacağımız kadar, düşündürücü ve zaman zaman da ürkütücü bilgiler aktarmaktadır. Aşkların, ihtirasların, kendi çıkarı için devletin geleceğini hiçe sayan devlet bürokrasisi tarafından çevrilen entrikaların yer aldığı bu eser, objektif bilgileri roman üslûbu ile sunuyor.
    165,00 ₺
  8. ELHAMRA'NIN GÖZYAŞLARI

    Ortaçağ Avrupası'na ilim, sanat ve medeniyeti öğreten Endülüslü Müslümanlar, ne yazık ki aralarındaki kardeşliği unuttular. İslam'ın açıkça yasakladığı kavim asabiyeti yüzünden devamlı birbirleriyle kavga ettiler. Endülüs'te isyanlar ve darbeler asırlar boyunca fırsat kollayan düşmana davetiye çıkardı. Son Beni Ahmer Sultanı Ebu Abdullah, şehri Katolik krallara teslim edip Gırnata'dan ayrılırken, Büşşerât'a giden yol üzerindeki son dönemeçte Gözyaşı Tepesi'nden geriye dönüp Elhamra'ya bakarak ağlamaya başlamıştı. Bunu gören annesi Ayşe Sultan ise ona: "Erkekler gibi savunamadığın ülken için şimdi kadınlar gibi ağla!" demişti. Bu eser, Müslümanların sekiz asır süren medeniyetlerinin taht kavgaları yüzünden sona erişinin hazin hikâyesini dile getirmekte; bu arada askerî ve siyasi zafiyete rağmen, Endülüs'te ortaya konan sanat ve mimarideki mükemmel eserleri de tanıtmaktadır. Elbette bu mimari eserlerin en önemlisi "Endülüs'ün son kalesi" Elhamra'dır. Bu muhteşem kale-sarayın nakışları arasında belki binlerce defa tekrar edilen bir ibare, yegâne galip olanın sadece Allah olduğunu bütün dünyaya haykırmaktadır: Velâ Galibe İllallah
    125,00 ₺
  9. NASIL FATİH OLDU? (FATİH'İN FATİH OLMASINDAKİ SIR)

    “Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın... Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!” Arif Nihat Asya Nasıl ki, bir binanın dayanıklı olması temelindeki sağlamlıkta gizliyse, Fatih’in fatih olmasındaki sır da çocukluğunda aldığı eğitimde gizlidir. Nasıl Fatih Oldu? kitabı Fatih gibi dünya çapında büyük bir hükümdarın, cihangir bir devlet adamının sırrını okuyucuyla paylaşmak için yazıldı. Fatih’in yetişmesindeki sırlar nelerdir? Şehzade Mehmed nasıl Fatih’e dönüştü? Fatih’i kimler nasıl yetiştirdi? Fatih olana kadar hangi süreçlerden geçti? Fethe giden yolda, hangi kaynaklardan beslendi? Fetihteki başarı sırları nelerdi? Fatih’in liderlik şifreleri nelerdi? Bugünün Fatih’lerini yetiştirmek mümkün mü? sorularına Nasıl Fatih Oldu? kitabımızda cevap bulacaksınız.
    125,00 ₺
  10. AŞKIN MİHRABI YUSUF

    Dediler ki; Ey Züleyha tez söyle, bu kimdir? Bir Saba rüzgârı ya da bir meltem! O sustu, bilenler dedi; Evet bildik! Sence bir aşk fırtınası O; Şarkısını söyler denizler, dersini anlatır SURESİ. Alabilsek ele, durabilsek önünde biz, O Yusuf’tur! Belli ki; Sonsuz sevgi ve çılgın bir aşkın mihrabıydı YUSUF; Babası yürekten sevdi, kuyuya attılar. Züleyha ona aşık oldu, hapse koydular. O sadece RABBİ’Nİ sevmişti, İşte o gerçek AŞK; Saltanat tahtını ayaklarının altına serip dünyanın en seçkin Devlet Adamı yaptı ONU!
    130,00 ₺

   

Ürünler 11 - 20 / Toplam 35

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4